Nu drar SVT ner sändningarna av lokala tv-nyheter till två orter. Samtidigt är en ny organisation för bland annat SVT Play på plats. Det berättar vd Hanna Stjärne i ett mejl.

”Vi har beslutat att använda vår egenutvecklade teknik för distansutsändning. Det gör att de tekniska utsändningarna av lokala tv-nyheter koncentreras från dagens tio orter till två: Göteborg och Malmö. Vi gör också om produktionsstödet. Det innebär en tuff situation för flera medarbetare”, skriver Hanna Stjärne.

Tanken är dock att SVT ska frigöra resurser till fler reportrar och redaktioner. SVT planerar ”ytterligare 14 tjänster” inom ”journalistik”.

”Dessutom permanentar vi vår närvaro i Skövde och Kristianstad och öppnar ytterligare en ny redaktion: Arvidsjaur”.

Den 1 oktober var startdatum för SVTs nya organisation för ledningen.

Programdirektör Jan Helin, som sökte jobbet som vd för SVT men fick nej, graderas upp till ”mediedirektör” och får ett större fögderi med SVT Play i centrum och med analytikerna på Publik och utbud, utvecklarna på SVTi och medarbetarna på Playredaktionen under sig.

”Syftet är förstås att ge SVT Play ännu mer kraft och fortsätta lyftet som vi har gjort tillsammans i år”, skriver Hanna Stjärne.