Nu är det klart med vem som efterträder Thomas Mattsson som ordinarie chefredaktör på Expressen.

Som väntat får den tillförordade chefredaktören Klas Granström fortsatt förtroende och utses till ny chefredaktör för Expressen.

Expressens tidigare redaktionschef och tillförordnade chefredaktör Klas Granström blir chefredaktör och ansvarig utgivare på kvällstidningen. Han tog över 11 juli efter att Thomas Mattsson fick lämna Expressen.

Det är Anders Eriksson, vd för Bonnier News, som ytterst utser chefredaktörer för koncernens titlar. Tidigare var ägarna i Bonnier-familjen starka synpunkter på vilka som skulle vara chefredaktörer. Anders Eriksson har tidigare utsett Peter Fellman som chefredaktör för Dagens Industri efter att ha petat Lotta Edling.

”Expressens styrelses bedömning är att Klas Granström har den bredd som krävs för uppdraget. Han har stor erfarenhet och kunskap både från publicistik och affär. Det är min övertygelse att Klas Granström, tillsammans med alla duktiga medarbetare på Expressen, GT och Kvällsposten, fortsatt kommer att förvalta det fria ordet, värna yttrandefrihet och alla människors lika värden”, kommenterar Anders Eriksson.