Kerstin Lager tillträder den nyinrättade tjänsten vid årsskiftet. Affärsområdet KF Media har bara funnits i ett halvår och inrymmer Norstedts, Rabén &Sjögren, Akademibokhandeln, Bokus och böcker inom Coop.


Vad ska du göra?

– Jag kommer ansvara för det som på engelska kallas corporate communications och public affairs, traditionella företagsinformationsfrågor, både internt och externt. Däremot sköter jag inte kommunikationen för bok- och författarsegmentet och jag ansvarar heller inte för marknadsfrågor.

 

Varför tar du jobbet?

– Jag har ju min bakgrund inom mediesvängen. Jag har jobbat på Kinnevik och brinner mycket för de frågorna. Dessutom har jag jobbat mycket med lobbying, bland annat inom Svenskt Näringsliv.

     

Men tjänsten var till en början tänkt till någon annan, berättar Kerstin Lager-

– Jag var med och byggde upp bolaget och var även med i bemanningsfasen. Då gick det upp för mig att jag ju ville ha jobbet själv.

 

Vad blir den största utmaningen?

– Min agenda är jämställd med vd:ns. I dag går det lite knaggligt för bokbranschen så det gäller för mig att få det att vända för bokförsäljningen.

 

Coop får i början av året även ny koncernchef, eftersom Lars Idermark går till Posten Norden. Vems om ersätter honom är ännu inte klart.