Programmet sändes på SVT Play med premiär 22 december. Detta efter att influeraren Margaux Dietz väckt nationellt ramaskri efter att ha filmat en man som låg utslagen utanför hennes lägenhetsdörr.

”Varför låter public service sig så lättvindigt bli en plats för influencers att rehabilitera sina varumärken?”, skrev Nya Mitten-redaktören Lotta Ilona Häyrynen på Twitter.

”Jag kan inte släppa det pastelligt mjukt beigea beauty-filtret som ligger som ett täcke över hela dokumentären, som får vissa att se helt urtvättade ut och andra helt utslätade, nästan som att de smälter in i inredningen. Det här är alltså inte Instagram, det här är en SVT-dokumentär”, skrev Natalie Demirian i Aftonbladet.

Göteborgs-Postens tillträdande kulturchef Johan Hilton skrev på Twitter att SVT ”lånar ut sig till varumärkesrehabilitering”.

”Det tillför trovärdighet och kredibilitet, snarare än att behöva sätta porträttet själv på ett sätt som man själv bestämt över. Nu kommer man ut på ett sätt som är väldigt positivt för henne”, sade pr-konsulten Casper Törnblom på pr-byrån 500.

Blev det då ett nationellt reningsbad för Margaux Dietz?

Livesändningen sågs av 81 798 personer, enligt statistik från MMS.

Hittills har 232 276 svenskar, drygt 2 procent av befolkningen, sett Kan vi förlåta Margaux.