På Instagram syns Janne Josefsson på bild med Hampus Knutsson, tidigare chef för Primes kris-erbjudande och som nu kör den egna byrån Wings.

– Vi träffades snabbt vid Kungsträdgården (Stockholm) när jag passerade där en morgon för ett par veckor sedan. Han har frågat mig om jag kan tänka mig att prata och föreläsa inför människor som kan bli utsatta för journalister. Och jag har sagt absolut, varför skulle jag inte kunna göra det. Jag är kritisk mot journalistkåren i vissa avseenden och kritisk mot kommunikatörer, säger Janne Josefsson

Hur ser planen ut?
 – Jag har sagt ja till någonting han har föreslagit, men jag säljer mig ju inte till vad som helst. Jag kommer inte att säga saker jag inte kan stå för.

Enligt Hampus Knutsson blir Janne Josefsson senior rådgivare på Wings och ”tillsammans kommer de erbjuda föreläsningar och utbildningar till uppdragsgivare”.

”Jag och Janne har haft en del kontakt genom åren, bland annat när han granskat organisationer jag jobbat för. Jag respekterar honom väldigt mycket och jag tycker den granskande journalistiken är viktig för samhället. Dessutom tror jag på att det som regel är bättre att svara på frågor och ta tag i problem än att ducka och försöka slingra sig om man möter kritik. Med vår samlade erfarenhet av att granska och att vara granskad så tror jag att vi kan generera mycket kunskap till uppdragsgivarna som är svårt att få till sig på ett annat sätt. Dessutom är Janne, tvärtemot mediebilden, en väldigt trevlig prick att ha och göra med”, kommenterar  Hampus Knutsson.

läs en längre intervju med Janne Josefsson finns i dagens utgåva av Veckans Brief