Dagens Opinion avslöjade i förra veckan att IDG planerar att kapa ned antalet chefsroller. Uppgiften bekräftades i dag när IDG höll stormöte.
 
På mötet presenterade vd Kit Gould sin nya organisation, som i praktiken alltså innebär att de 17 chefsrollerna, vilka rapporterat direkt till vdn, försvinner och istället ersätts av sex nya chefstjänster.
 
I den nya ledningsgruppen sitter förutom vdn Kit Gould även Joakim Allwin, som blir publisher för B2B, Jesper Landén, som tar över området B2C, Henric Jogin, ny technical director, Sven-Erik Remmare, som sedan tidigare har ansvar för IDGs non-it-verksamhet samt finanschefen Joacim Carlsson. Där ska även kommunikationschefen Per Danielson sitta, med titeln chief marketing officer, CMO.
 
Omorganisationen är en del av IDGs ambition att röra sig mer mot det digitala.
 
– Vi strukturerar om och skapar sex stycken nya affärsområden. Det blir en tydligare struktur jämfört med tidigare och mycket mer fokus mot det digitala, säger Per Danielson.
 
– Syftet är att vi ska investera ännu mer i våra möjligheter att växa digitalt, bli ännu mer datadrivet och skapa bättre digitala tjänster för marknadsförare och kunder och ännu bättre tjänster för läsarna, fortsätter han.
 
Om de tidigare cheferna får nya uppgifter, eller får gå, är oklart.
 
Samtidigt som de tidigare chefsrollerna försvinner kan också flera andra jobb enligt Dagens Opinions uppgiftslämnare komma att försvinna.
 
Som Dagens Opinion berättade i förra veckan ska Computer Swedens och Techworlds printupplagor skrotas, något som alltså kan leda till uppsägningar. Företaget för just nu förhandlingar med facket.
 
– Gör man en förändring på printsidan måste det förhandlas i facket. Det är en del. Sedan vad de andra diskussionerna går ut på är inget som vi kommenterar förrän det är klart, säger Per Danielson.