Ylva Lindberg är sedan tidigare interim-vd för Valtech Radon sedan 2022 när Sofia Kocken lämnade för föräldraledighet. Nu utses Ylva Lindberg till permanent vd. Sofia Kocken lämnar för tjänsten som varumärkeschef på Red Bull.

”Valtech befinner sig på en tillväxtresa och Ylva besitter rätt kunskap och egenskaper för att driva såväl affär som förändring, vilket inte minst visat sig under ett utmanande 2022. I kristider prövas alla parametrar, och Ylva har lyckats driva Valtechs kreativa erbjudande framåt genom ett tydligt och målmedvetet ledarskap”, kommenterar David Gompel, EVP, Europe på Valtech.

Ylva Lindberg har tidigare arbetat som chef för chef för Client Experience på Prime.

”Vi bygger just nu framtidens globala kreativa byrå. Valtechs storlek och djupa tekniska expertis gör det möjligt för oss att inte bara säkra de bästa uppdragen globalt utan även utmana hur en kreativ byrå ska fungera. Till exempel tar vi vår hybridkreativa modell till en helt ny nivå när vi kan sätta ihop Radon-kreatörer med världens främsta experter inom connected experiences, eller när vi applicerar vårt konceptuellt drivna tänk på en ecommerce-brief. Jag är otroligt tacksam över att det är just jag som får leda det arbetet framöver”, kommenterar Ylva Lindberg.