Topptio-listan över de opinionsbildare som väcker mest reaktioner på Twitter är fortsatt tom på folk från vänstersidan. Däremot vinner högerskribenterna Ivar Arpi och Katerina Janouch mark och M-ledamoten Hanif Bali är tillbaka efter tystnaden i inför den förundersökning som nu har lagts ned.

Först på plats 25 återfinns den första opinionsbildaren till vänster i form av Göran Greider som fick 5 221 reaktioner på 37 inlägg under den sista veckan. I toppen är det också icke-höger som gäller i form av klimataktivisten Greta Thunberg som minskade med 61 procent till 63 764 reaktioner, snäppet över moderaternas nya copywriter med 62 161 reaktioner, en minskning med 12 procent.

Ivar Arpi klättrar från plats fem till tre och ökar med 71 procent till 35 433 reaktioner.  Mest reaktioner, 4 368 fick han för följande inlägg:

”’Varför blir Ebba Busch så kränkt av ordet ’blåbruna’?’, frågar sig Märta Stenevi”.
Ja, undrar varför någon är emot att klumpas ihop med 30-talets tyska nazister. Så himla lättkränkt!”

Hanif Bali kliver in på plats fem med 22 391 reaktioner. Katerina Janouch, som hamnat utanför topptio-listan de senaste veckorna är tillbaka på plats sex.

Sofie Löwenmark på Doku kommer också tillbaka på listan, på plats nio efter kommentarer kring Lars Vilks bortgång och till den förra S-politikern Ann-Sofie Hermanssons frikännande dom i ett förtalsmål i hovrätten.