Hanif Bali är åter nedpetad på tronen till Bumblewings och Dagens Opinions lista över den senaste veckans mest engagerande opinionsbildare på Twitter.

I stället är det Sofi Löwenmark som äntrar tronen. Hon gör det samma vecka som det står klart att hon ska lämna redaktionen för sajten Doku och kolumnistjobbet på Expressen för att bli politisk sekreterare i partiet Demokraterna i Göteborg. Detta gav henne uppmärksamhet nog till att toppa listan. Hon ökade antalet reaktioner med 35 procent till 17 372 och passerade därmed Hanif Bali, som minskade med 56 procent till 14 643.

Alice Teodorescu lämnade Göteborgs-Posten för att gå till Moderaternas idépolitiska arbetsgrupp. Hennes kommentarer till kommentarerna om hennes klädsel väckte reaktioner.

Hela fyra opinionsbildare på listan är kopplade till medier. Det gäller Emanuel Karlsten som är knuten till SR. Han hade en rejäl uppgörelse om vem som är journalist egentligen med Fredrik Virtanen, tidigare Aftonbladet. Det skapade reaktioner och en tredje plats på listan för Emanuel Karlsten.

Malin Lundgren, boten vars upphovsman ännu inte givit sig till känna (mejla red@dagensopinion.se) tog sig åter in på topptio.

Vill du veta mer om Bumblewings listor över olika sociala medier, kan du kolla här 

Dagens Opinions betalande prenumeranter kommer att få ett rabatterat erbjudande på tillgång till listorna. Vi återkommer till det.