Chef för Citigate, som är Graylings tio man starka erbjudande inom finansiell kommunikation, blir Tobias Lennér, närmast från egen konsultbyrå.

– De kontaktade mig och undrade om jag var intresserad. Jag hade kört eget ett antal månader. Vi pratades vid under hösten.

Då hade han kört egen låda i ett antal månader.

– Det var kul. Men det är roligare att jobba i ett större sammanhang. Man får mer kraft och spännande uppdrag om man har bra kollegor.

Målet är att ”fortsätta utveckla Grayling och ytterligare etablera positionen som en av de tyngsta och mest intressanta kommunikationsbyråer i Sverige”.

– Mitt uppdrag kommer att vara att utveckla Grayling och utveckla deras finansiella kommunikation och ta en starkare position inom ir (investor relations).

Därmed blir han en konkurrent till inte minst Intellecta och Hallvarsson & Halvarsson.

– Jag vill inte peka ut någon speciell. Vi är toppfem bland de stora kommunikationsbyråerna så alla stora byråer är konkurrenter. Så finns det också ett antal nischspelare.
Tobias Lennér har tidigare varit reporter och redaktör på Aktuellt och har jobbat med ir på Telia, Halebop och Svensk Film.