Miljöaktivisten Greta Thunberg bryter med Ingmar Rentzhogs nätverk We don’t have time.

Greta Thunbergs namn användes när organisationen We don’t have time skulle starta att aktiebolag. We don’t have time drivs av Ingmar Rentzhog, som även är korad till årets miljöinfluencer och även är ordförande för Global Utmaning.

Greta Thunberg berättar på sin Facebooksida att hon visserligen agerade rådgivare för den icke vinst-drivande organisationen We don’t have time, men:

”Det visar sig att det har använt mitt namn i en annan del av sin organisation som är en start up-verksamhet. De har medgett klart och tydligt att de har gjort så utan min eller familjens kännedom. Jag har inte längre någon koppling till We don’t have time, och det har ingen i min familj heller”.

”Vi har misslyckats med att i tid informera familjen Thunberg om att Greta skulle nämnas i vårt finansiella prospekt ämnat för att samla in medel. Ett prospekt måste beskriva verksamheten på ett rättvisande sätt, men vi är väldigt ledsna för att vi inte informerade dem om det. Jag har talat med familjen och de har godtagit vår uppriktiga ursäkt för vårt misstag”, säger Ingmar Rentzhog i ett pressmeddelande.

Bolaget WeDontHaveTime AB har nyss dragit in 13 miljoner kronor i en investeringsrunda.