Norrbottenskuriren rapporterade på morgonen om polisaktionen mot de Greenpeaceaktivister som blockerar en potatisbondes lada i Haparanda. Även TT har varit på plats och både SVT och TV4s lokala stationer kommer göra inslag på händelsen.
– Bollen är i rullning och det är full fart här. I morgon håller vi ett informationsmöte i anslutning till gården för alla intresserade av blockaden, säger Jan Isaksson, talesperson på Greenpeace.
 
Han berättar att Greenpeace till största del är nöjda med uppmärksamheten, men att de misstänker att det tyska kemiföretaget BASF ligger på bonden i syfte att framhäva sig själv som drabbad.
– De har väl pr-rådgivare som ligger på bonden att framhäva sig själv som en drabbad privatperson, för att själv hålla sig i bakgrunden. Det är en pr-strategi som de tillämpar. Men de förhindrar inte att vi fortfarande har problme med grödan.
 
Greenpeace har själva haft kontakt med lantbrukaren.
– Vi ställer oss inte emot honom som person, utan mot hur BASF trycker på för att till varje pris få igenom att grödan ska börja odlas i Sverige. Det har det inte gjort öppet.
 
Vad är nästa steg för er?
– efter informationsmötet ska vi titta på hur vi kan gå vidare och vad vi kan göra, men vi kommer att fortsätta arbeta politiskt. Regeringen beslutade att bara godkänna genmodifierade grödor som är lika säkra som konventionella motsvarigheter. Så är knappast fallet här och vi har väldigt svårt att få ihop det.