Målet är att "Fondspelen" ska få unga mellan 16-29 år att intressera sig och lära sig mer om fondsparande.
– Det finns många fördomar kring sparande, många tror att det är jättesvårt och att det krävs mycket pengar för att börja med fonder. Vi vill visa att det är lättare och roligare än man tror, säger Helen Silvander, vd på Unga Aktiesparare.
Målet med satsningen är att komma åt de klyftor som finns i landet kring kunskapen om fondsparande, och enligt Unga Aktiesparare är det rent generellt mycket dålig kunskap om möjligheterna och riskerna med fondsparande, och att samhället inte har tagit sitt folkbildande ansvar.
– Alla borde ha rätt till samma kunskap. Med det här projektet vill vi engagera och lära deltagarna hur det fungerar, till exempel kring strategier, att förstå sig på riskspridning och att lära känna marknaden.
Spelet har nu varit igång i tre dagar och har hittills 3300 deltagare. De räknar med att tävlingen ska spridas viralt och med hjälp av PR-byrån Edelman,
– Vi förväntar oss betydligt fler deltagare innan spelomgången är över i maj. Vi vet att ungdomar idag är väldigt digitala och att tävlingen på så sätt kommer att spridas viralt genom sociala medier.
Hur mycket har tävlingen kostat?
– Jag har ingen exakt siffra på det, men vi hade inte haft råd att göra detta utan vår huvudpartner som hjälpt oss mycket och skjutit till pengar.

Therese Johansson