UPPDATERAD. För några veckor sedan skrev Fredrik Virtanen en artikel i Expressen om hur han ser på Aftonbladets nya kulturchef Karin Pettersson. Nu kliver Cissi Wallin ombord som fast kolumnist. Expressen pratar om ”mångfald”, men hon går in ytterligare helsvensk kolumnist.

”Det blir ärligt, okonstlat och också som många väntar sig – provokativt emellanåt. Jag är väl mer som en trippel espresso än en svag latte”, kommenterar Cissi Wallin.

När detta skrivs har inte Expressen givit besked om vilka som är tidningens fasta krönikörer. På hemsidan listas 35 varav 32 har svenskklingande namn. Cissi Wallin går in som nummer 33.

”Expressen har ett särskilt uppdrag att ge plats åt en mångfald av röster och Cissi Wallins perspektiv på samhällsutvecklingen blir ett starkt tillskott till våra krönikor. Det är väldigt roligt att vi hittat varandra”, kommenterar Expressens tillförordnade chefredaktör Klas Granström, i ett pressmeddelande.

Cissi Wallin, kommenterar vidare:

”Jag brinner för rättvisa, jämställdhet, yttrandefrihet och att kvinnor i allmänhet ska sluta behandlas som andra klassens medborgare”.

”Vi är mycket nöjda med våra kolumnister, men kunde säkert ha ytterligare bredd när det gäller bakgrund och erfarenheter. Vi letar ständigt efter skribenter som kan bidra till att vässa Expressen ytterligare”, messar Christofer Brask, politik- och samhällschef på Expressen.

Expressen återkommande kolumnistuppställning
Måndag: Lars Lindström
Tisdag: Patrik Lundberg
Onsdag: Atilla Yoldas och Jens Liljestrand (alternerar, dvs skriver varannan vecka)
Torsdag: Cecilia Hagen
Fredag: Jennifer Wegerup
Lördag: Johan Hakelius och Cissi Wallin (Cissi varannan vecka)
Söndag: Alex Schulman och Leif GW Persson (Leif varannan vecka)

krönikörer Expressen listar på sin sajt
Alex Schulman
Leif GW Persson
Jenny Strömstedt
Clara Lidström
Johan Hakelius
Jennifer Wegerup
Patrik Lundberg
Britta Svensson
Fredrik Sjöshult
Karin Lennmor
Anna Bäsén
Frida Stranne
Magnus Falkehed
Lotta Gröning
Cecilia Hagen
Kassem Hamadé
Mats Larsson
Lars Lindström
Magnus Alselind
Atilla Yoldas
Anna Friberg
Therese Strömberg