Nu får SRs Det politiska spelet och SvDs Politiken en konkurrent om den politiskt intresserade podd-publiken.

I dag släpper Expressen det första avsnittet av Politikrummet, som är en ny podcast från Expressens politikredaktion. Den ersätter podden ”Det Verkställande utskottet”, som skrotades när Torbjörn Nilsson och Maggie Strömberg värvades av Svenska Dagbladet.

Politikrummet får journalisten Viktor Barth-Kron som programledare. Resten består av politikreportrarna Filippa Rogvall, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld

Ambitionen är att berätta ”hur snacket går i de slutna rummen”.

Christofer Brask, politik- och samhällschef på Expressen berättar mer, via mejl om hur Politikrummet ska kunna skilja sig från konkurrenterna:

”Vi strävar efter högt tempo och nyhetsfokus med mycket inside. Det ligger i linje med vår övriga politikbevakning. Det kommer att märkas att Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld, två av landets vassaste nyhetsjägare inom politiken, medverkar i podden”.
Vad har ni för publikmål för Politikrummet?
– Vi har hellre 20 000 lyssnare i veckan än 10 000, men viktigast är att de som lyssnar verkligen gillar podden och blir trogna lyssnare. Vi vill att de ska vilja ha mer av journalistik och i så hög grad som möjligt ska vilja ta del av vår samlade politikbevakning.
Politikrummet kommer med ett nytt avsnitt varje tisdag.