UPPDATERAD. Expressen vill rida på intresset för medicin och hälsa i pandemins fotspår och inrättar en redaktion för medicin och hälsa.

Redaktionen består av bland annat Expressen-journalisten Sanna Gustavsson, som kommer att leda den nya medicin- och hälsaredaktionen. Anna Bäsén, som är medicinreporter på Expressen idag. Samt Amina Manzoor som hoppade av från DN och började på Expressen 1 maj som medicinreporter och kommentator.

Hur stor är redaktionen?
”Det är just nu fyra journalister som jobbar specifikt med hälsa och medicin inom vår nystartade redaktion”, berättar Sanna Gustavsson, via mejl.

Vilka blir era konkurrenter?
”Hälsa påverkar alla människor oavsett ålder, var man bor och vem man är. Medier speglar detta, genom att rapportera om olika delar av hälsosegmentet, vilket inte minst blivit tydligt i och med pandemin. Jag tror att intresset för just hälsofrågor kommer fortsätta att öka och att bevakningen från medier gör detsamma. Det korta svaret är samtliga som gör journalistik inom hälsa, medicin och vetenskap”.

Hur ska ni profilera er?
”Expressen har redan i dag en tradition av att producera både kvalitativa och tabloida artiklar om hälsa. Det är ett arv denna grupp kommer vidareutveckla, med innehåll både till den tryckta tidningen, Expressen Premium och till sajten. Vi kommer vara nära våra läsare och behålla en mix av granskningar, guidande material om specifika problem och lättsammare material som till exempel sexfrågor”.

Var kommer ni att publicera er?
”På Expressen, både på sajten, på Premium och i tryckta tidningen”.

Har ni någon sponsor/partner?
”Vi ha ingen sponsor eller partner, detta är en redaktionell satsning för att stärka bevakningen av hälsofrågor i Sverige”.