Ett 50-tal personer deltog i festen, som anordnades av Tomas Tjajkovski, som driver företaget Sommarnöjen, som var först ut med att bygga ett så kallat Attefallshus, en reform den förra Alliansregeringen banade väg för. I den regeringen hade den aktuella ministern en mycket central roll.
 
Många barnfamiljer var på plats på festen. På festen deltog även två tidigare statssekreterare, varav en i dag har en roll som chefsekonom inom en av Sveriges tyngsta näringslivsorganisationer och den andra är chef för en av Sveriges viktigaste krigsmaterieltillverkare.
 
Den tidigare ministern ska inte ha varit nöjd med tilldelningen av sängplatser vilket han markerade bland annat genom att blotta könet. Exministern ska även ha försökt ta på andras kön och använt sig av ett grovt sexuellt språkbruk.
 
”Han skrek mot kvinnor och tuppade sig mot männen”, berättar en uppgiftslämnare.  
Han ska också ha hotat Tomas Tjajkovski, som ordnade festen. Han ligger dock lågt med kommentarerna
”Jag har svårt att beskriva vad mina gäster gör hos mig. Det funkar inte så”.

Men det var ju rätt allvarliga saker, en del skulle nästan kunnas uppfattas som lagbrott. Kommer det några konsekvenser från detta?
– Nej, jag kan inte markera mot gäster som jag har hemma. Jag känner inte personen i fråga.  

Ministern ska ha agerat hotfullt på festen. Hur upplevde du det hela?
– Det var ingen jätterolig händelse, men jag vill inte kommentera.
Dagens Opinion har pratat med exministerns sambo som säger att exministern fick en blackout och är djupt ångerfull i dag.
 
Dagens Opinion har lämnat ute namnet på den förra ministern av hänsyn till hans familj.