I april 2019 lämnade han sina politiska uppdrag för Moderaterna efter att ha kvitterat ut felaktiga bostadsersättningar, nu gör Erik Bengtzboe comeback.

Den 3 augusti kliver han in som ny chefsekonom på Skattebetalarna där han ersätter Sofia Linder, som blir ny chefsekonom på Bil Sweden.  Detta ett drygt år efter att han slutade som riksdagsledamot för Moderaterna.  Erik Bengtzboe har även varit ordförande för Muf.

Hur har ni tänkt kring att anlita en person som har tagit rätt mycket stryk i medierna och som inte ser klockren ut när man googlar?
 – Han har begått misstag som han har erkänt, men han har gjort rätt för sig. Vad mer kan man göra? Man ska väl inte ha livstidsstraff?. Det han gjorde var heller inte kriminellt och har inte riskerat rikets säkerhet, säger Christian Ekström, vd på Skattebetalarna.

Vad är Erik Bengtzboes styrkor?
 – Han har en enorm kapacitet och har en politisk kunskap som få politiker besitter. Han har suttit i partistyrelsen för Moderaterna och har varit talesperson i två frågor (utbildning & arbetsmarknad). Han blir en kapacitetsförstärkning för oss när det handlar om politisk påverkan och har ett nätverk bland alla partier. Det gör att vi kan lägga oss ännu närmare politiken.