Till Elle-galan bjöds samtliga kvinnliga partiledare till Elle-galan, in utom språkröret Märta Stenevi (mp), som glömdes bort. Även Nyamko Sabuni bjöds in trots att hon lämnat uppdraget som Liberalernas partiledare, men hon tackade nej. Annie Lööf (c) fick förhinder och Magdalena Andersson hade Nato-bestyr att sköta. Ebba Busch inbjudan drogs tillbaka efter att hon uttalandet där hon undrade varför bara polisen och inte upprorsmakarna skadades i samband med upploppen kring de aviserade koranbränderna.

Samtidigt som Elle rullade ut röda mattan för galan, gick Ebba Busch ut och sa vad hon tyckte om saken.

Elles program Kakan Hermansson ska inte ha varit inblandad i uteslutningen av Ebba Busch, som har lett till intensiv och polariserad diskussion på Twitter.

”Beslutet fattades av Elles redaktion efter det hårt kritiserade uttalandet från partiledaren förra helgen”, berättar Jennie Knutsson, kommunikationschef på Aller Media, som ger ut tidningen Elle som står bakom Elle-galan, via sms.

Hon säger vidare:

”Elle-galan är festernas fest så det är inte konstigt att olika personer reagerar olika på beslutet och att en del vädrar sina åsikter för eller emot i sociala medier”.

Hur påverkar detta Elles varumärke?

”Jag tror att det är för tidigt att svara på om eller hur det påverkar varumärket för Elle”.