– Exakt vilken roll han kommer få är inte klart ännu. Nästa vecka kommer vi som ingår i ledningsgruppen diskutera vidare hur ansvarsfördelningen kommer att se ut inom ledningen, säger Peter Isling, presschef på svenskt Näringsliv.
 
Kommer han att bli ny kommunikationschef?
 
– Som sagt är det inte beslutat vad hans roll blir, men vi återkommer när vi tagit har tagit ett beslut i ledningsgruppen.
 
Peter Isling säger att han inte kommer att ta över efter Svenskt Näringslivs vice vd och kommunikationsdirektör Lars Johansson.
 
– Nej, han är ju relativt nytillträdd så han kommer att sitta kvar på sin post.
 
Anders Edholm har arbetat på Electrolux i 14 år och rekryterades i augusti förra året internt till tjänsten som kommunikationsdirektör. 
 
– Efter så många år kände jag att det var dags att röra mig vidare i min karriär. I min nya position kommer jag att jobba där politik möter affärslivet och jag ser fram mot den utmaningen, säger Anders Edholm i en kommentar på Electrolux intranät.
 
Hur gick rekryteringen av Anders Edholm till?
 
– Jag vet inte exakt hur det gick till, men han är ju en duktig och kompetent person som vi gärna vill ha med oss, och jag tror att det var ganska ömsesidigt från hans håll också, säger Peter Isling.
 
När börjar han hos er?
 
– Det är inte riktigt klart än, han har en del överlämningsuppgifter hos sin nuvarande arbetsgivare, men jag skulle tro att han börjar hos oss till sommaren.
 
Therese Johansson