Det är Gabriel Mellqvist som går över till EFN. Uppgiften bekräftas av Leo Lagercrantz, ansvarig utgivare för EFN Ekonomikanalen. Han berättar att Gabriel Mellqvist kommer att bli programledare och nyhetsjournalist på EFN.

– Han är en näringslivsjournalist med bred erfarenhet som reporter och programledare, såväl i Sverige som internationellt, säger Leo Lagercrantz.

Gabriel Mellqvist har liksom Leo Lagercrantz även jobbat på EFN tidigare.

– Han var en del av vår redaktion som flera år i rad tog hem förstaplatsen när börs- och finansbranschen utsåg Sveriges bästa ekonomikanal. Det är glädjande för redaktionen, och ett gott betyg till medarbetarna, att han väljer att återvända för den nya satsningen framåt.

Gabriel Mellqvist kommer på EFN att leda programformat och göra nyhetsjournalistik.

– Vi ser fram emot att Gabriel med sin stora tv-rutin ska ge bästa möjliga förutsättningar får våra experter att vägleda EFN-tittarna, samt att han med sitt stora nätverk ska bidra med nyheter och kontext som bidrar till större insikt i aktuella skeenden.

Även flera andra profilerade mediepersoner är på väg till EFN, enligt Dagens Opinions uppgiftslämnare rör det sig bland annat om Magdalena Kowalczyk, programledare för Lyxfällan, författaren och journalisten Åsa Linderborg, musikjournalisten Fredrik Strage, Anna Stjernquist journalist på Ekot, författaren och journalisten Jonas Malmborg, Kajsa Söderberg, journalist på Dagens PS, Samantha Coard, producent som tidigare har jobbat på EFN samt journalisten Niklas Ekdal.

Detta är inget Leo Lagercrantz vill bekräfta.

–  Jag kan inte kommentera just nu.