– Våra ambitioner inför förhandlingarns är i stort sätt uppfyllda, säger ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson under en pressträff i riksdagen. 
 
Hon säger också att hon är glad över att ha haft "regeringens öra" i budgetförhandlingarna. 
 
Enligt Ulla Andersson har Vänsterpartiet haft två centrala ingångar inför och vid förhandlingsbordet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet, vilket är ökade resurser till välfärden och mindre inkomstskillnader mellan kvinnor och män. Sammanfattningsvis: kvinnors livsvillkor. 
 
– Det är reformer som börjar bygga framtidens välfärd. 
 
Vänsterpartiets bidrag till regeringens vårbudget
* Pengar till äldreomsorgen, vilket ska gå till fler anställda, ökad trygghet, höjd kvalitet och en bättre arbetsmiljö. Kostnad: 1 miljard kronor 2015 och 2 miljarder från 2016. 
*Mer pengar till förlossningsvården, bland annat till fler barnmorskor. Kostnad: 200 miljoner kronor 2015 och 400 miljoner kronor från 2016. 
* Ökat stöd till kvinnojourer. Kostnad: 25 miljoner kronor, därefter 100 miljoner kronor årligen. 
 
Sedan tidigare är det känt att Vänsterpartiet drivit på regeringen angående budgetutrymme för underhållsstöd samt gratis medicin för alla barm och bidrag till glasögon för barn. 
 
Enligt Ulla Andersson har Vänsterpartiet även varit instrumentella för att spika ett datum för borttagande av den bortre parentesen i sjukförsäkringen, 1 januari 2016.  
 
Ulla Andersson avslutar presskonferensen med att avisera att Vänsterpartiet kommer att presentera någon ytterligare reform tillhörande vårbudgeten framöver, men vill inte avslöja vad. 
 
Oscar Örum