Det är Mårten Roslund, senast pressekreterare för trafikborgarråd Daniel Helldén (mp) som får jobbet. Detta efter att Daniel Helldén har tagit plats i riksdagen och att Miljöpartiet har bildat en allians med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

”Världen befinner sig i en akut miljö- och klimatkris, som kommer att påverka Sverige i allt högre utsträckning. Därför känns det både roligt och meningsfullt att få möjlighet att axla ett större ansvar”, berättar Mårten Roslund via mejl.

Vad ska du uträtta?
”Sveriges regering har valt att göra sorti i miljö- och klimatfrågorna och driva en politik som ökar utsläppen. Vi ska göra precis tvärtom och växla upp våra satsningar på miljö och klimat. Stockholm är den tydligaste motpolen till regeringens klimatfientliga politik. Det ska ingen kunna missa”.

Vad får du för lön?
”Jag är nöjd med min lön, men att jobba politiskt handlar inte i första hand om pengar. Vi är ett väldigt bra gäng på stadshuskansliet och jag ser att vi kommer att kunna förverkliga mycket grön politik. Det är en lyx att få vara med och forma ett bättre Stockholm”.