Bonnier kallar in en trotjänare när kvällstidningen Expressen ska slås samman med koncernens Lifestylegrupp med titlar Damernas & Amelia.

För ett år sedan började Bonnier News samordna Bonnier Magazines & Brands, in i koncernens andra magasinsverksamhet Bonnier News Lifestyle Lifestylegruppen.

Nu slås gruppen ihop med kvällstidningen Expressen, som är Bonniers stora räckviddsmaskin på internet. Det rapporterar Bonniers mediebyråtidning Dagens Media.

Ansvarig för sammanslagningen är Expressens vd Bengt Ottosson, som i dag bland annat är ordförande i SKLs tidning Dagens Samhälle.

” Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till Expressen som jag brinner starkt för. Jag ser också stora möjligheter att utveckla affären tillsammans med övriga varumärken och titlar inom Bonnier News. Tillsammans har vi goda förutsättningar framåt”, säger Bengt Ottosson i en kommentar, som återges av Dagens Media.

Han kommer att leda en arbetsgrupp bestående av Expressens tf chefredaktör Klas Granström, Anna-Clara Welander, chef och Josefina Rickardt intäktsansvarig för Lifestylegruppen.