Flera av varandra oberoende källor berättar för Dagens Opinion att Dagens Samhälle kommer att starta sin nedsläckta sajt igen, men nu som en debattsajt. Något lanseringsdatum ska inte vara satt.
– Det blir ett slags Newsmill för chefer på kommunala bolag och i statlig förvaltning, säger en källa.
Sajten blir fri från nyheter. Nyheterna ska i stället publiceras i papperstidningen.
Dagens Samhälle ägs av Sveriges kommuner och landsting, SKL. Styrelsen, där bland annat Mats Edmans personliga bekant Henrik Frenkel ingår, har alltså gett klartecken till att bygga om Dagens Samhälles sajt till en debattsajt. Redaktör för debattsajten blir Andreas Henriksson, journalist på Makthavare.
Dagens Samhälle knyter även två krönikörer till sig. De är författaren Åsa Moberg och den (s)-märkte bloggaren Erik Laakso, som enligt ett pr-utskick från Dagens Samhälle ”ser ut som en godmodig taliban”. Det är oklart om de ska medverka även på SKLs debattsajt. 
Förra veckan lät Mats Edman via mejl hälsa: ”Jag tycker att du ska skriva en artikel om hur vi jobbat med PR inför lanseringen av Nya Dagens Samhälle. Det är inte alla tidningar som gjort det lika medvetet som jag.”
 
Under 2009 tappade Dagens Samhälle 18 procent av omsättningen som hamnade på drygt 40 miljoner kronor. Tidningen gjorde en rörelseförlust på -4,0 miljoner kronor.