Det är centerpartisten Rickard Nordin som startar kanalen Riksdagsrickard på Twitch, som är en kanal kopplad till e-sport.
 
– Jag vill nå människor där de finns. När Twitch dagligen lockar miljoner människor är det en självklar plattform att finnas på. Det här mitt bidrag för att möjliggöra en direktkanal in i riksdagen till alla samhällsintresserade gamers i Sverige, berättar han via en mejlintervju.
 
Rickard Nordin har två huvudsyften med sin närvaro på Twitch.
 
– E-sporten har länge fått orättfärdig kritik och varit eftersatt politiskt trots att det är en av de allra största sporterna i Sverige med hundratusentals utövare. Jag tycker det är dags att e-sporten får ett erkännande och behandlas likvärdigt med andra sporter även av politiken. Det var också en av mina ingångar när jag skrev den första riksdagsmotionen om e-sport. Genom att öppna en Twitch-kanal skapas en kanal där även andra politiker kan bjudas in till deltagande och samtal.
 
Vad har du för publikmål?
– Publikmål är sekundärt. De stora målet är att skapa större politiskt intresse bland gamers och större e-sportintresse bland politiker.
Hur mycket pengar investerar partiet i Twitch-kanalen?
–I dagsläget är det helt ideellt. Men mindre privata summor för att marknadsföra kanalen kan bli aktuellt framöver.
 
Twitch ska dagligen nå cirka 10 miljoner användare.