Det är Marie von Rietberg, före detta sverigedemokrat, i Höganäs samt Bo Hansson, tidigare centerpartist, i Sollentuna som bytt parti och sitter från och med nu för det nystartade partiet Borgerlig Framtid som därmed får två kommunfullmäktigeplatser.
 
I en debattartikel berättar de om beslutet att byta parti och anger bland annat en viktig orsak vara att "borgerlighetens idékris idag är total", men också decemberöverenskommelsen som betytt ganska mycket för Borgerlig Framtid.
 
– Vi växte på bra innan, men vi har sett ett stort intresse efter decemberöverenskommelsen, säger Anders Königsson, ordförande för Borgerlig Framtid, till Dagens Opinion.
 
Partiet presenterade i dag även sin nya styrelse, där Bo Hansson sitter som vice ordförande och Marie von Rietberg blir ordinarie ledamot.
 
Styrelsen består också av flera personer med partipolitisk bakgrund, som Ilan Sadé, tidigare förbundsordförande för Centerstudenter, och Andreas Swedberg, tidigare moderat och vice ordförande för Moderata studenter i Högskolan i Borås. Andra ledamöter, utan partipolitisk bakgrund, är Patrik Evaeus, Björn Jonsson och Lars Jensen.
 
Hur många medlemmar har ni nu?
– Vi väntar lite grann med att gå ut med det. I dag presenterar vi styrelsen och medlemmarna går vi ut med när vi känner att är lämpligt, säger Anders Königsson.