Det är Rebecca Fyhr som har gjort sin sista dag på Reform Society. Under sex år har hon där jobbat bland annat som affärsområdeschef och byråchef. Den 9 januari börjar hon i stället som chef för de funktionsnedsatta idrottarnas organisationen Parasports sex medarbetare starka kommunikationsavdelning.

–  Jag sökte tjänsten som de lade ut i början av säsongen. Sedan har det varit en process, som jag har varit med i, säger Rebecca Fyhr, och utvecklar:

–  Jag är en idrottsperson från början och har levt hela mitt liv i idrottsrörelsen. Jag jobbade i fem år på ett serviceboende för funktionshindrade när jag pluggade statsvetenskap. Så det här jobbet sög till i magen.

Samtidigt omorganiseras Reform Society, under en ny ledning.

– Jag har fullt förtroende för ledningen, det har inte varit ett enkelt beslut. Jag tror på ledarskapet och utvecklingen. Men jag kände att jag ville testa något annat själv.

Vad ska du uträtta på Parasport?
– Stordåd. Parasporten är i ett läge där det finns ett stort engagemang och medialt intresse. Nästa år (2023) arrangeras VM i Östersund och för första gången ska SVT sända live. Ebba Årsjö (alpint) nominerades också till Jerringpriset. Samtidigt lider breddidrotten i sviterna efter pandemin med aktiva och ledare som har försvunnit. Som kommunikatör blir man taggad. Det finns ett kommunikativt fönster att hitta nya samarbetspartners och sponsorer.

Vad får du för lön?
– På den frågan brukar man väl svara att man är nöjd. Jag är nöjd, det är jag.