Det är det lilla byggbolaget Panghus, med en omsättning på 42 miljoner kronor 2013, som har ordnat vad som kan bli en pangkväll måndagen 29 juni. Panghus bjuder inte bara på buffé och en spelning med ett återförenat JustD (tidigt rap-band) utan även en föreläsning av Fredrik Reinfeldt.
"Det är första gången vi gör något eget event med Panghus på Almedalsveckan. Förra året var vi bara på plats och nätverkade och gick på intressanta seminarium och evenemang", berättar Panghus vd Johan Magnusson i ett mejl till Dagens Opinion.
Vad vill ni åstadkomma med ert arrangemang?
"
Vi vill såklart som alla andra i Almedalsveckan synas och komma ut med de frågor vi brinner för. Vi brinner för att bygga exklusiva designhus men till låga kostnader för våra kunder".

Vad hoppas ni att Fredrik Reinfeldt ska bidra med?
"
Fredrik kommer att prata om bostadsutvecklingen i Sverige, en fråga som vi själva brinner för. Sedan vet alla att kända och bra namn drar publik."

Vilka frågor driver ni?
"
Vi vill att det ska byggas mer, framförallt i Stockholm och att det ska bli lättare för mindre aktörer att få markanvisningar även fast de slåss med de stora byggherrarna. Det är inte alltid full insyn i hur tilldelningsprocessen går till. Sedan vill vi även att fler ska ha råd att köpa arkitektritade hus med exklusiv design då vi bygger dem till ett bra pris."

Går det säga något om budget för arrangemanget?
"Det är en tillfredställande budget."

Hur är Ullman PR involverade?
"
Vi gillar Ullman PR och de är bra på att bland annat fixa häftiga event."

Hur fick ni Fredrik Reinfeldt att ställa upp på detta?
"
Vi känner honom personligen och han kunde tänka sig att ställa upp", berättar Johan Magnusson.