För Dagens Opinion berättar Bulletins grundare Tino Sanandaji om de närmaste framtidsplanerna och han passar på att kommentera medieuppgifter om skatteskulder.

Den 17 juni berättade mediebyråernas branschorgan Dagens Media att Bulletin ”har en skatteskuld på över en miljon kronor och är på väg in i obestånd” och att det ”finns knappt en miljon kvar i kassan, vilket räcker några veckor”.

”Påståendet om ’skatteskuld’ är rent påhitt, Dagens Media eller vem det nu var är oseriösa och rapporterar rykten som om det vore nyheter”, säger Tino Sanandaji till Dagens Opinion.

Han antyder att det ekonomiska läget är under kontroll, med pengar från en investeringsrunda och en amerikansk fond.

”Den senaste rundan fick vi in 6 miljoner kronor, varav 1,5 miljoner är i form av lån. Tidigare hade vi fått ca 13 miljoner förbundna i fonden i USA, av detta har 4 miljoner redan förbrukats, medan 9 miljoner är kvar”.

Pengarna används bland annat till fler nyhetsreportrar, varav ekonomiskribenten Dorothée Enskog från nyhetsbyrån Bloomberg, är en.

Har ni några nya satsningar på gång?
”Vi har inget stort på gång under sommaren, många passar på och tar semester. Vi ska så smått börja med mer artiklar på engelska, både om Sverige och internationellt”.

Hoppas ni på en utlandspublik?
Nej, vi riktar oss främst till många expats som bor i Sverige, samt de invandrare som inte hunnit lära sig tillräckligt bra svenska för att följa avancerad nyhetsrapportering”.

Kommer ni att söka presstöd?
”Jajamen, vi har redan sökt”.