I dag lanserar det politiska partiet Borgerlig Framtid hashtaggen ‪#‎densvenskavaren i sociala medier. Partiet
driver en blågrön konservativ politik som tar avstamp i frågor om trygghet och hållbarhet i samhället. Borgerlig Framtid har målsättningen att komma in i riksdagen år 2018.
 
– Vi ser hur samhällsklimatet i Sverige börjar förändras, det blåser just nu konservativa vårvindar som fått konsekvenser för hela samhällsdebatten. Vi har skapat en hashtagg för att uppmärksamma och sprida den positiva trenden. Tanken är att människor ska kunna dela med sig av vårtecken som vittnar om förändring, säger Anders Königsson på Borgerlig Framtids partikansli.
 
Kan du ge några exempel på dessa konservativa vårvindar?
– För det första så har Göteborgs Posten fått en konservativ ledare och vi ser hur de konservativa skribenterna blir fler överallt i landet. För det andra så märker vi att partiet har stark medvind just nu, vi fortsätter växa och engagemanget blir bara större.
 
Vad är målet med hashtaggen?
– Vi vill skapa en diskussion i sociala medier och belysa de vårtecken som symboliserar förändring.

Borgerlig Framtid samarbetar inte med några kommunikationsbyråer. Partiet har en arbetsgrupp på tre personer som producerar innehållet i sociala medier, deras starkaste kommunikationskanaler är Twitter och Facebook.

 
Innehåller kampanjen några fler aktiviteter?
– Vi gör flera initiativ som indirekt är en del av detta. Vi håller på att upprätta lokalavdelningar, just nu i Västra Götaland Halland. Sedan kommer det även att gå ut ett flygblad i Örebro vars budskap går i linje med kampanjens.