Medie-, bok- och fastighetskoncernen Bonnier slår samman sina lokaltidningsbolag och byter chefredaktörer på Helsingborgs Dagblad (HD) och Sydsvenskan.

Bonnier lägger lokaltidningsbolagen Hall Media, HD-Sydsvenskan och Mittmedia i samma affärsområde, Bonnier News Local. Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist blir publicistisk chef på Bonnier News Local. Hon ersätts i sin tur av Jonas Kanje som idag är chefredaktör på HD. Han ersätts i sin tur av Marcus Ekdahl som går in som tillförordnad, han är i dag redaktionschef för både Sydsvenskan och HD.

Bonnier News Local omsatte 2019 runt 3 miljarder kronor (2019) , och har drygt 500 000 prenumeranter och 750 lokaltidningsjournalister fördelade på cirka 50 titlar runtom i landet.

Mikael Nestius, i dag chef för Mittmedia, blir affärsområdeschef för Bonnier News Local.

Innebär sammanslagningen att de olika namnen, Mittmedia och Hall Media försvinner?

– De legala strukturerna påverkas inte nu, det handlar om en omorganisation, men det är klart att Mittmedia och Hall Media över tid inte kommer att vara så jätteintressanta, säger Mikael Nestius.

Innebär sammanslagningen några organisationsförändringar?

– Just idag blir det inte så stora organisationsförändringar, men det är klart att syftet är att samordna så mycket som det går.