– Personalen mår dåligt. Vi tappar intäkter. Vi behöver extra vakter. Vi drar på oss extra kostnader, säger hon.
I går fick Berns till en debattartikel i Svenska Dagbladet, där Syndikalisterna pekades ut som utpressare. Detta efter att ha ställt krav på 1,4 miljoner kronor från Berns för sju städare som blev av med sina jobb när restaurangen sa upp avtalet med företaget NCA.
Pr-konsulten Harald Ullman, skrev under inlägget i egenskap av socialdemokraternas ledamot i City polisnämnd. Hur gick det till?
– Jag kände honom sedan tidigare och såg hans bild när jag var på polisen. Jag tog kontakt med honom som vice ordförande i City polisnämnd.
Har Harald Ullman fått betalt för att jobba för er?
– Det har han inte.
Det är Rådhusgruppen som är er pr-byrå?
– Jag kommenterar inte vilka externa leverantörer vi jobbar med.
 Vad hoppas ni åstadkomma med debattartikeln?
– Få ett slut på detta. Vi har två möjligheter. Att få till en allmän debatt eller att göra som de flesta andra drabbade företag och betala
Men om ni är utsatta för utpressning, varför går ni inte till polisen?
– Vi har gjort ett antal anmälningar, men sånt tar tid i Sverige. Vi har försökt att förhandla med dem (Syndikalisterna), men allt handlar om att de vill ha pengar. Men vi är inte skyldiga dem pengar.
Vad är ert nästa steg?
– Vi tänker driva en så kallad negativ fastställelsetalan i tingsrätten för att reda ut om vi är skyldiga dem något. Men det verkar som de inte ens själva tycker det. De är bara 3-4 kvar som säger sig ha krav på oss och de (syndikalisterna) pratar mer om ’allmängod sed’ och om problem med bemanningsföretag. Men det är en annan fråga.
Är du själv hotad?
– Jag har blivit utlovad hembesök ett antal gånger. Facebookgruppen Solidaritet nu med de avskedade på Berns drivs av en vänsterpartist som uppmanar folk att besöka mig på min födelsedag klockan 24, säger Yvonne Sörensen.