De två ungdomsförbundsledarna Benjamin Dousa (muf) och Romina Pourmokthari (luf) släpper en gemensam podcast.   Men varför får inte CUF och KDU var med och varför heter podden Blå Linjen?

”Romina och Benjamin är båda uppvuxna ute på Blå Linjen, Romina i Hallonbergen, Benjamin i Husby. Dessutom är de båda ’blåa’ politiker med Benjamin som moderat och Romina är liberal”, berättar Jonna Sandström, pressekreterare för Moderata Ungdomsförbundet, via mejl.

Hon berättar vidare:

”Benjamin och Romina har känt varandra länge och har en bra dynamik ihop. Vilket då mynnade ut i detta projekt. Tanken är att det ska släppas ett avsnitt i veckan, på onsdagar”.

Innehållet består helt enkelt av att de förbundsordförandena pratar dagsaktuell politik, med inbjudna gäster. Det finns ingen byrå/produktionsbolag inkopplad utan produktionen sker internt.

Vem ska lyssna och hur ska ni hitta publik?
”Förhoppningen är att människor som är samhällsintresserade lyssnar. Vi vet att eftersom både Benjamin och Romina är etablerade så finns det ett intresse och med intressanta gäster som Ulf Kristersson (partiledare, M) och Nyamko Sabuni (partiledare, L), så tror vi att vi också når en bredare publik.

Blå Linjen finns bland annat på Spotify, Itunes och Acast.