Bellbird värvar en redaktör från Expressen som ska vässa pr-byråns kompetens inom storytelling.

Det är Casper Danielsson som går in som ny konsult på Bellbird. Han kommer närmast från Expressen, där han var redaktör för tidningens sociala medier och vikarierande nyhetschef.

Casper Danielsson är inne på sin tredje dag på byrån när Dagens Opinion ringer upp honom. Så vilka är hans första intryck från den nya arbetsplatsen?

–  Förstås är mina intryck positiva. Det här är ett ställe med ambitioner och driv och en strategi och upplägg mellan marknadsföring och kommunikation som ligger helt rätt i tiden och som jag är taggad på att ta vidare. Det finns gott om olika kompetenser i teamet och det är viktigt för en så offensiv och ambitiös byrå, säger Casper Danielsson.

Hur gick det till när du fick jobbet?
 – Jag har varit på kvällstidning snart i tre år och har sedan dess följt medie- och kommunikationsbranschen nära och jag har följt Bellbird sedan starten. Vi har suttit ner och pratat om vilken roll jag skulle kunna ta och har kommit fram till en bra lösning.

Vem ringde vem?
 – Ingen faktiskt. Det var mer informellt än så.

Vad ska du uträtta på byrån?
Jag tror att det finns en ganska stor utvecklingspotential för företag i att vässa sin kommunikation och storytelling för att kunna ta ett större utrymme. Många slåss om samma yta när de vill sätta sin kommunikation. Med min bakgrund vet jag vad som funkar och jag tror att jag kan hitta effektiva sätt skapa utrymme och genomslag för ett företags budskap, säger Casper Danielsson.

Vad får du för lön?
– En tillräckligt bra lön Jag är nöjd