Detta efter en snedseglats från jobbet som chef för Dagens Industris ledarredaktion till statminister Ulf Kristerssons statssekreterare. Ett uppdrag han fick lämna efter att ha blivit påkommen med olagligt ålafiske. Därefter gick han till jobb hos tankesmedjan Timbro. Men efter sommaren återvänder PM Nilsson till Dagens Industri och ett jobb som skribent på ledarredaktionen med ”huvudfokus på stora framtidsfrågor som teknik, miljö, maktförhållanden i världspolitiken”. Svensk politik ska han inte att bevaka och chef blir han inte heller. PM Nilsson får rätta sig i ledet efter den nya politiska redaktören Frida Wallnor.

”Vi har en extremt spännande och utmanande framtid för svenskt och internationellt näringsliv. Med PM Nilsson tillbaka på Dagens Industri kommer vår ledarredaktion att kunna djupdyka ytterligare i de stora avgörande frågorna”, kommenterar chefredaktör Peter Fellman.

PM Nilsson kommenterar i tidningen ”Ål-gate”:

”Även att vara centrum för en negativ nyhet var också en viktig erfarenhet. Många företagsledare har upplevt samma sak och jag tror att jag kommer att ha nytta av den erfarenheten”.