I rollen ansvarar du för den dagliga relationen med press och övrig media och har ansvar för Visitas mediebild och PR-arbete. Arbetet bedrivs såväl proaktivt som reaktivt. I arbetet ingår både operativa och strategiska uppgifter.

Vi söker nu dig som har tidigare erfarenhet av strategiskt PR- och kommunikationsarbete. Du är van att snabbt sätta dig in i komplexa frågor och har ett stort intresse för samhällsfrågor. Du har mycket god förmåga att snabbt sätta dig in i en fråga och formulera budskap. Du analyserar utmaningar, hittar lämpliga strategier och utformar argumentation.

I rollen som pressansvarig arbetar du proaktivt med mycket eget driv, tycker om att entusiasmera och visa på möjligheter. Vi ser att du är en person som har lätt för att skapa förtroende och bygger relationer. Du är idérik, lyhörd och har förmågan att se helheter och tänka nytt.

Du ingår i vårt kommunikationsteam, där du tillsammans med dina kollegor jobbar för att utveckla Visitas synlighet, kommunikation och varumärke. Du rapporterar till kommunikationschefen.

Rollen innebär att du
• Har ansvar för Visitas relationer med press och övrig media
• Är delaktig i att skapa och driva nyheter
• Agerar operativt och strategiskt stöd till Visitas talespersoner i mediafrågor

Det är meriterande om du
• Har erfarenhet av att arbeta med fotografering, rörlig bild och videoredigering i Adobe Premiere
• Har erfarenhet och intresse av opinionsbildning i sociala medier

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst i en framtidsorienterad och expanderande bransch-och arbetsgivarorganisation som representerar en starkt växande näring. Visita har för närvarande ett 60-tal medarbetare, vilket innebär ett decentraliserat arbetssätt och korta beslutsvägar. Visita kännetecknas av en mycket öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär och för att trivas hos oss bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. En organisation att trivas och utvecklas i.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där vi tillämpar sex månaders provanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi kommer löpande kalla till intervjuer.

Kontaktperson: Carl Johan Swanson, kommunikationschef
0761-49 74 46, eller carljohan.swanson@visita.se

Varmt välkommen med din ansökan snarast möjligt, dock senast den 30 april.

här kan du söka jobbet