För dig som jobbar med opinionsbildning

Onsdag 20 oktober 2021

Tipsa oss Logga in
Tipsa oss Logga in

ANNONS: VÅRDFÖRETAGARNA SÖKER NÄRINGSPOLITISK EXPERT

Vill du arbeta med frågor som svenska folket rankar som de absolut viktigaste? Vill du ha en nyckelroll i att utveckla förutsättningarna för vårdgivare inom svensk hälso- och sjukvård?

Vården och omsorgen står inför stora utmaningar men också stora möjligheter. Genom att öka beslutsfattares kunskap om privata vårdgivares bidrag till välfärden och leverera konstruktiva förslag för att möta framtidens vårdbehov bidrar du till att göra skillnad för Vårdföretagarnas över 2000 medlemsföretag.

Vi söker nu en näringspolitisk expert med erfarenhet av sjukvårdsfrågor, en driven person som kan konsten att påverka politiska beslut och som vill vara med och utveckla förutsättningarna för Vårdföretagarnas medlemmar.

Rollen
I den här rollen arbetar du proaktivt och tar stort eget ansvar för vårt näringspolitiska arbete inom bransch sjukvård i syfte att bevaka, utveckla och säkra långsiktig villkor och förutsättningar för våra medlemsföretag. Du är ett ansikte utåt i näringspolitiska frågor som rör sjukvård och företräder Vårdföretagarna och våra medlemsföretag i externa sammanhang. I synnerhet när det gäller dialog med beslutsfattare i regioner, riksdag och regering, men också i media och med myndigheter och statliga utredningar. Det är en nätverkande roll där du har nära samverkan med sjukvårdsföretag på högsta ledningsnivå och driver branschens frågor framåt. För att lyckas i rollen måste du ha politisk fingertoppskänsla, vara en driven och leveranssäker person samt en god kommunikatör som i snabbt tempo är van vid att ta fram egna underlag, texter och rapporter.

Utbildning och bakgrund
Du har en akademisk examen inom statsvetenskap, juridik, ekonomi eller motsvarande. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från politiskt arbete eller påverkansarbete och som är särskilt intresserad av och har kunskap om sjukvårdsfrågor.

Du har en utvecklad analytisk förmåga och god kunskap om politiska processer på såväl nationell som regional nivå. Du har kreativa idéer om hur beslutsfattare och andra intressenter ska påverkas till faktiska resultat och ett starkt intresse av att utveckla och driva näringspolitik.

Du har förmågan att bygga, utveckla och behålla nätverk då arbetet till stor del är utåtriktat mot målgrupper som företagare och företagsrepresentanter, politiker, tjänstemän och media.

För att trivas i rollen måste du ha lätt för att driva ditt eget arbete, ha en mycket vass penna och förmåga att på egen hand kunna utveckla rapporter och förslag. Det är en självklarhet för dig att hålla dig à jour med det som händer i omvärlden såväl inom politiken som i sjukvårdsfrågor.

Egna nätverk inom politiken eller i vårdsverige ser vi som meriterande.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst i en organisation som representerar 2000 privata vård- och omsorgsgivare i hela landet och som tillsammans har fler än 100 000 medarbetare. Som arbetsgivar- och branschorganisation är vår huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja företagen i att utvecklas och säkra långsiktiga förutsättningar för vårdföretagande och bida till ökad kunskap om privat driven vård och omsorg. Du kommer att ta ett stort ansvar för branschfrågorna i Vårdföretagarnas Bransch Sjukvård som omfattar både primär och specialistvård. Hos oss blir du en del av ett förbund som verkar i ett större sammanhang tillsammans med Almega och Svenskt Näringsliv.

För att trivas bör du gilla att till del arbeta i motvind och vara föremål för polariserande diskussioner. Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar och med ett stort eget mandat. På kansliet är vi ett bra team som stöttar och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. Dessutom arbetar du med frågor som engagerar på allvar. Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning.

Vill du veta mer?
Frågor om tjänsten besvaras av Vårdföretagarnas näringspolitiska chef Sabina Joyau, 072-541 68 84, sabina.joyau@vardforetagarna.se. Vi kallar fortlöpande till intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi, till exempel i form av aktiebolag, kooperativ eller ideella föreningar. Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället. Föreningen har cirka 2 000 medlemsföretag med över 100 000 årsanställda. Samtliga medlemsföretag har kollektivavtal. Vårdföretagarna ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv.

Vårdföretagarna är en av nio samverkande bransch- och arbetsgivar­organisationer inom förbundsgruppen Almega. Medlemmarna i Almegas förbund – ca 11 000 företag med över 550 000 medarbetare tillsammans – representerar ett 60-tal olika branscher i tjänstesektorn.

Tipsa dagens opinion

Lämna ett tips till oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.

Lämna ett tips

Använd formuläret nedan för att tipsa oss. Observera att du är helt anonym och att källskydd tillämpas. Rätten att vara anonym är reglerad i svensk grundlag.

ANNONS: VÅRDFÖRETAGARNA SÖKER NÄRINGSPOLITISK EXPERT 2021-09-17T07:03:56+00:00 Dagens Opinion Dagens Opinion