Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Nu söker vi mediestrateg till Unionen.  

Mediestrateg är en nyinrättad roll på Unionen och finns på sektionen för Press och Opinion på Staben. Mediestrategen samarbetar framför allt med pressekreterare, Public Affairsansvariga, politisk sekreterare, och arbetet leds av press- och opinionschef.  

Tjänstens innehåll

Som mediestrateg ansvarar du för arbetet med att ta fram en årlig mediestrategi och för löpande uppföljning, analys och utvärdering av mediearbetet. Du är motor i att bedriva ett både långsiktigt och proaktivt arbete gentemot media och göra strategiska kanalval. Det ingår också ett ansvar för att omsätta förhandlingsresultat, statistisk och utredningar till slagkraftiga budskap och nyheter. I rollen ingår att snabbt och lätt ta fram tydliga målgruppsanpassade budskap, hitta relevanta vinklar och sälja in nyheter i syfte att skapa synlighet och få genomslag för Unionens frågor och dess företrädare.  

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete med stort eget ansvar och engagerade kollegor med stort samhällsintresse.  

Kvalifikationer

För att lyckas och trivas i rollen som mediestrateg behöver du ha:  

  • Stort kunnande och intresse för olika typer av medier samt stor trygghet gällande medie- och kanalval i syfte att få bästa möjliga effekt och genomslag.  
  • Mycket god förmåga att bearbeta komplexa textmaterial och snabbt kunna omsätta detta till opinionsbildande texter och uttag i media.  
  • Dokumenterat god förmåga att snabbt och skarpt kunna analysera och utvärdera medieläget på både kort och lång sikt där särskild vikt läggs vid att skickligt kunna omsätta resultatet av analysen till press- och medieaktiviteter för Unionens räkning.   

Arbetsuppgifterna kräver gedigen och mångårig erfarenhet av traditionellt pressekreterararbete vilket bland annat innebär goda journalist- och mediekontakter samt dokumenterat god förmåga att identifiera, paketera och sälja in nyheter både pro- och reaktivt.  Du är självklart en skicklig skribent.  

Arbetsuppgifterna kräver kunskap om och förståelse för partsvärlden samt ett stort intresse för att jobba med arbetsmarknadsfrågor med särskilt fokus på de frågor Unionen driver.  

Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och är prestigelös i ditt arbete. Du är van att ta ansvar, har en stark initiativkraft och god analytisk förmåga. Du har mycket gott omdöme och ett aktivt självledarskap. 

Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. 

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.  

Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal.  

Tjänsten finns på Unionens förbundskontor i centrala Stockholm. 

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande, så du är varmt välkommen att söka redan idag! Sista ansökningsdag är den 13 november 2022. 

Kontakt

Josefin G Nilsson, Sektionschef tillika press- och opinionschef, josefin.g.nilsson@unionen.se, 072-5512624 

Lena Georgsson Wirkkala, facklig kontakt, Lena.Georgsson-Wirkkala@unionen.se 08-50415295 

Unionen, Olof Palmes gata 17, Stockholm 

Ansök här