Vi söker dig som vill stärka Friluftsfrämjandets röst i samhällsdebatten!
Välkommen till Friluftsfrämjandet, Sveriges största friluftsorganisation. Vårt syfte är mer aktuellt än någonsin – att skapa ett bättre samhälle för alla genom folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med vår ideella kraft tacklar vi några av vår tids främsta samhällsutmaningar, exempelvis stillasittande, segregation och miljöförstöring. Det gör vi genom att skapa roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla.

Med över 112 000 medlemmar, 8000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor, och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandet Sveriges största friluftsorganisation. På riksorganisationen är vi ca 25 medarbetare och ca 15 kollegor inom våra sex regioner.

Till Riksorganisationen söker vi nu en Påverkansansvarig.

Om rollen
Opinionsbildning och påverkan är en prioriterad del av Friluftsfrämjandets verksamhet. Syftet är att bidra till att skapa ett bättre samhälle för alla genom stärkt folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Vi tar nu steget mot att öka vårt genomslag som samhällsaktör och sätta de friluftspolitiska frågorna på agendan och vi söker nu nyckelpersonen för att realisera detta. Ett roligt utvecklingsuppdrag för dig som söker en ny utmaning.

Som påverkansansvarig driver och utvecklar du Friluftsfrämjandets påverkansarbete. Du ansvarar för omvärldsbevakning, genomslag och trovärdighet i debatten om våra frågor via media och i samtal med politiker och beslutsfattare. En stor del av ditt arbete är kontakter med myndigheter, politiker och andra organisationer, men även dialog med våra lokalavdelningar och regioner. Du ansvarar för att ta fram strategier för påverkansarbetet och för att omsätta dessa i det dagliga arbetet. I din roll stöttar du också regioner och lokalavdelningar i deras arbete med opinionsbildning och påverkan. Du representerar Friluftsfrämjandet externt i vissa råd.

Du planerar och genomför påverkansarbetet integrerat med övrig kommunikation. Du tar fram politiska förslag, skriver tal, remissvar, debattartiklar och andra underlag i samråd med Generalsekreteraren. Du vässar de politiska budskapen och hittar nyhetsvinklingar.

Du är en del av kommunikationsavdelningen och rapporterar till Kommunikationschefen och har ett nära samarbete med Generalsekreteraren.

Kandidatprofil
För att lyckas i rollen har du gedigen erfarenhet av att driva kvalificerat påverkansarbete. Du är en skicklig skribent och har goda kunskaper om samhällsfrågor och mycket god förståelse för den politiska beslutsprocessen.

Arbetet har många kontaktytor och du är en skicklig relationsbyggare som är van att samverka såväl internt som externt och att föra dialog med myndigheter, politiker och andra samhällsaktörer.

Du är lyhörd och har en god förmåga att fånga upp ledarnas, lokalavdelningarnas, medlemmarnas och regionernas behov. Uppdraget kräver en förståelse för ideellt engagemang.

Du har akademisk utbildning inom relevant område som t ex medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik, statsvetenskap eller motsvarande. Som person är du kreativ, driven och ser möjligheter. Vi tror att du tidigare kanske har arbetat inom politiken, på myndighet, PR-byrå eller i en liknande roll på annan ideell organisation.

Att arbeta på Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. Sedan 1892 har vi främjat friluftslivet och värnat allemansrätten. Vi skapar roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla.

Här kommer du till en trevlig arbetsplats med kompetenta och engagerade medarbetare, där du får vara en del av den utvecklingsresa vi är på. Arbetet innebär frihet under ansvar och vi tillämpar kollektivavtal. Den 1 september flyttar vi till nyrenoverade lokaler på Södermalm.

Vi eftersträvar en jämlik arbetsplats i alla avseenden. Det innebär samma förutsättningar för alla oavsett etnisk/kulturell bakgrund, kön, ålder mm.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt kontor i Stockholm. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Låt äventyret börja – välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 26/5 2022. Välkommen att söka redan idag! Ansök här

Facklig kontaktperson är Andreas Karlsson, andreas.karlsson@friluftsframjandet.se

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@brightness.se eller Kristina Lidvall, tfn 0736-390941, e-post: kristina.lidvall@brightness.se