Socialminister Annika Strandhäll (s) har satt S-kollegan Veronica Palm på att leda arbetet med regeringens utredning om ”Ett tandvårdssystem för jämlik tandhälsa”.
 
"Det känns väldigt roligt och viktigt att få leda den här utredningen om en mer jämlik tandhälsa. Jag ser fram emot att göra ett grundligt arbete där vi kan hitta lösningar för att utrota ojämlikheten i tandhälsa och säkerställa att alla har råd att gå till tandläkaren”, säger Veronica Palm, i en kommentar.
 
Bokaktuella Veronica Palm har sedan hon lämnade riksdagen 2015 (för ett chefsjobb på Rädda Barnen som aldrig blev av, arbetat som föreläsare och krönikör. Hon är också ordförande för kvinnojouren Alla kvinnors hus.
 
Rutin från tandvårdsområdet finns från socialförsäkringsutskottet och socialutskottet .
”Veronica Palm har stor erfarenhet vad gäller politiska processer och ett stort engagemang i jämlikhetsfrågor. Jag är glad över att hon vill leda den här viktiga utredningen och ser fram emot att ta del av deras förslag när de är klara”, kommenterar socialminister Annika Strandhäll.
Veronica Palm satt med i Socialdemokraternas partistyrelse 2009-2017 och har även varit en del av partiets verkställande utskott.
Tandvårdsutredningen ska lämna sitt slutbetänkande senast den 1 mars 2020.