Magnus Demervall har sedan maktskiftet i höstas drivit en egen byrå tillsammans med sin fru Frida Demervall, med bas i just Hälsingland.
 
Nu har han fått ett nytt uppdrag. Med start i dag ska han skriva för Hälsingetidningar, som består av Hudiksvalls Tidning, Ljusnan, Ljusdalsposten och Söderhamns-Kuriren.
 
– Jag känner att jag har en rejäl erfarenhet från mina många år i de allra innerst rummen i politiken och sedan har vi sagt från början att den lilla byrå vi har ska syssla med egen opinionsbildning, som rådgivning och föreläsningar, och då passar det här som hand i handsken, säger Magnus Demervall.
 
Han vill med sina kolumner bredda bilden av landsbygden och ska i sina texter fokusera bland annat på landsbygdens potential och utmaningar.
 
– Det kommer säkert handla en hel del om företagandet och om att människor ska få bestämma själva. Det är rätt oroande den utveckling som sker inom välfärden, som regeringen håller på att svänga rejält åt vänster, något som vare sig väljarna eller något parti vill, säger han.
 
Hur går det för er byrå annars?
– Det går bra, långt över min förväntan. Det är klart att det tar tid att etablera sig när man flyttat och skaffat barn. Men vi har flera uppdrag och har väldigt kul på jobbet.