Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg kräver KD-toppen Lars Adaktussons avgång efter ett ETC-avslöjande.

Lars Adaktusson bör avgå efter hatmötet

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

I tisdags berättade tidnien ETC att Lars Adaktusson deltagit i nätverket Political network for values möte i Colombias huvudstad Bogotá.

I nätverket ska ingå Foundation for a Civic Hungary, medkopplingar till Viktor Orbans nationalkonservativa parti Fidesz i Ungern och CitizenGO, en aktivistgrupp mot aborträtt och homosexuellas rättigheter.

”Om Kristdemokraterna haft ’nolltolerans’ för samröre med extremister på samma sätt som Sverigedemokraterna så skulle de ha haft krismöte sedan i tisdags”, skriver Anders Lindberg i Aftonbladet.

Anders Lindberg drar även paralleller till när bostadsministern Mehmet Kaplan (mp) tvingades bort efter umgänge med de turkiska Gråa vargarna.

”Medan Miljöpartiets språkrör belägrades med frågor och granskningar verkar intresset noll för att ställa Ebba Busch Thor mot väggen för kontakterna med abortmotståndare, fascismapologeter och folk som sprider konspirationsteorier om George Soros”.

Och felet ligger hos medierna:

”Mehmet Kaplan fick inte avgå för att Miljöpartiet lade korten på bordet. Han blev politiskt omöjlig när duktiga journalister grävde, ifrågasatte och inte gav sig. Efteråt var många kritiska över att man inte gjort så redan tidigare, att MP tilläts vara höjd över granskning så länge.”