UPPDATERAD. 2 Den digitala tidningstjänsten Readly tappar inför börsintroduktionen två tunga förlag, Aller Media och Bonnier News. Aller Media är inte nöjda med villkoren. Och det är inte Bonnier heller.

Det berättar Readly i ett pressmeddelande. Förlagsavtalet med Aller Media är uppsagt och Bonnier News ”avser att säga upp sina förlagsavtal”. Avtalet med Aller löper ut i mars 2021. Avtalen med Bonnier löper ut under andra halvåret av 2021.

”Vi är naturligtvis besvikna eftersom våra läsare uppskattar de berörda magasinen, men den här händelsen accentuerar också styrkan i att ha 800 förlagspartners vilket är en viktig del av vår strategi. Vi är beslutna att fortsätta dialogen med Aller och Bonnier. Vi hoppas hitta en lösning för att säkerställa att våra kunder utan avbrott kan fortsätta att ta del av dessa tidningar på deras föredragna plattform”, kommenterar Readlys vd Maria Hedengren.

Readly erbjuder hugade investerare att köpa aktier à 59 kronor per aktie. Det värderar bolaget till 2,2 miljarder kronor.

Readly omsatte 2019 265 miljoner krono och gjorde en förlust på 146 miljoner kronor.

”Vi står inför nytt budgetår som börjar den 1 oktober och det är då naturligt att vi ser över våra avtal. I dagsläget så är vi inte nöjda med våra villkor och vi för en diskussion med Readly. I övrigt så har vi inga fler kommentarer,” kommenterar Lotta Cederbom,  kommersiell direktör på Aller Media.

Bonnier ”utesluter i det närmaste helt en fortsättning”, skriver sajten DiDigtal

”Den totala ersättningen från Readly är alldeles för låg”, säger Anders Eriksson, vd för Bonnier News, till sajten.