Under ledning av partiets pragmatiska ordförande Juha Sipilä erövrade Centerpartiet 49 mandat, 14 fler än i förra valet.
Det svenska Centerpartiets partiledare Annie Lööf var inte sen med att skicka ut ett pressmeddelande med anledning av det finska systerpartiets framgångar.
 
"Jag har följt den finska valrörelsen noga och gläds åt framgången för Centerpartiet och åt att Finland nu får Juha Sipilä som ny statsminister", skriver Annie Lööf.
 
Hon skriver vidare att hon ser fram emot att "fortsätta följa deras arbete och ha ett fortsatt bra samarbete mellan det svenska och det finländska Centerpartiet".
 
Det mesta tyder på att Samlingspartiet blir Finlands nästa största parti, trots ett tapp på 2,2 procentenheter av rösterna till drygt 18 procent och sju tappade mandat till 37 mandat. Även Sannfinländarna backade, med 1,4 procentenheter och ett tappat mandat ner till sammanlagt 38 mandat. Valets stora förlorare är

Socialdemokraterna (SDP) som tappade 2,6 procentenheter av rösterna till 16,5 procent och åtta mandat till 34. Partiet är därmed det fjärde största i Finland.

Miljöpartiet (Gröna) ökade med 1,5 procentenheter till 8,5 procent.
Svenska Folkpartiet ökade med 0,6 procentenheter till 4,9 procent, len lyckades inte erövra något ytterligare mandat.