UPPDATERAD. Aftonbladet lät för kolumnisten och pr-konsulten Linda Skugges kolumn om en naken Richard Hobert ligga ute. Men plockade sedan ner den.

Det var i bloggen Samtidigt med Linda Skugge, som inlägget publicerades i fredags, 10 juli. Men i lördags, den 11 juli plockades inlägget ned.

”Texten var ett misslyckat försök till satir och i den fanns påståenden och tänkta situationer som var kränkande för Richard Hobert. Inlägget borde inte publicerats. Här har vi brustit i vårt redaktörskap. Aftonbladet och Linda Skugge ber därför Richard Hobert om ursäkt”.

I inlägget beskrivs bland annat hur filmregissören Richard Hobert pressar äppelmust med en viss tvådelad kroppsdel och strosar omkring med obefintlig klädsel i Kivik. Även Evert Taube och Björn Björn Ulvaeus dras in i satiren.

”Vi valde i samråd med Linda Skugge att lyfta ett av hennes blogginlägg, av skäl som framgått. Linda Skugge fortsätter blogga för oss”, hälsar Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Linda Skugge jobbar till vardags som pr-konsult och har bland annat hjälpt Svenskt Näringsliv år 2015 inför avtalsrörelsen och jobbat med kommunikation för Timbros räkning.

Dagens Opinion har varit i kontakt med Linda Skugge som ännu inte har lämnat några kommentarer.