Schibsted ökar digitalt – Aftonbladet tappar

Schibsted ökar digitalt – Aftonbladet tappar

Mediekoncernen Schibsted redovisar för det andra kvartalet 2019 tillväxt för de digitala projekten, medan kvällstidningen Aftonbladet tappar i omsättning efter tapp från spelannonsörer.

Thomas Backteman har lämnat PostNord

Thomas Backteman har lämnat PostNord

PostNords förra kommunikationsdirektör Thomas Backteman har lämnat jobbet och siktar på en liknande tjänst framöver.  

Riskkapitalister köper Kantar – och Sifo

Riskkapitalister köper Kantar – och Sifo

Nu får det det svenska varumärket Sifo återigen en ny huvudägar

Flera unga kan köpa bostad – majoriteten litar på hjälp från släkten

Flera unga kan köpa bostad – majoriteten litar på hjälp från släkten

Bankernas krav är hindret och föräldrarna är räddningen. Men fler unga, 18-30 år, anser ändå att deras möjligheter att köpa en bostad har ökat under det senaste året. Det framgår av en undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Fastighetsmäklarförbundet.

Expressen byter chefredaktör

Expressen byter chefredaktör

UPPDATERAD. Expressens chefredaktör Thomas Mattssons får lämna jobbet.

Telia stuvar om marknadsavdelningen

Telia stuvar om marknadsavdelningen

Flera nyckelpersoner har lämnat Telias marknadsavdelning, som nu stöps om.

More ökar med 34 procent och värvar från David Lega (kd)

More ökar med 34 procent och värvar från David Lega (kd)

Pr-byrån More PR i Göteborg ökade byråintäkten med 34 procent under 2018 och anställer nu två ytterligare konsulter

De vann i Techarenan

De vann i Techarenan

Två startupbolag fick vardera 200 000 kronor i pris när Techarenans tävling i Almedalen avgjordes

Box får nano-uppdrag

Box får nano-uppdrag

Pr-byrån Box Communications får ett nano-företag på First North-listan till kund.

Tomas Tobé (m) får leda EU-utskott

Tomas Tobé (m) får leda EU-utskott

Den nyinvalda EU-parlamentarikern Tomas Tobé blir den första moderaten som får leda ett utskott i EU-parlamentet. Ett utskott som inte hanterar de frågor han gick till val på, dock.

Luf och Cuf stuvar om

Luf och Cuf stuvar om

De två liberalaste ungdomsförbunden stuvar om i förbundsledningarna.

”Runt Feffes bord på Gutekällaren tar inte Almedalsveckan slut”

”Runt Feffes bord på Gutekällaren tar inte Almedalsveckan slut”

ALMEDALEN INIFRÅN: Ministrarna på rave, Almedalsscenens outforskade möjligheter och veckans avslut. Elin Nilsson gonzo-avrundar hennes Almedalsveckan-

Hon är Dramatens nya marknadschef

Hon är Dramatens nya marknadschef

Dramaten hittade en marknadschef på Systembolaget.

“En sak är säker – DJ Battle kommer att bestå”

“En sak är säker – DJ Battle kommer att bestå”

ALMEDALEN INIFRÅN: Ministerbesöken på VM-minglet, comeback för Per Schlingmann och Filippa Reinfeldt på DJ Battle och Philip Morris miljarder. För Elin Nilsson vill Almedalsveckan liksom inte ta slut.   

Tradera tar hållbar position med Margaux och partiledarna och Viktor Frisk

Tradera tar hållbar position med Margaux och partiledarna och Viktor Frisk

Auktionssajten Tradera vill bygga sin position inom hållbarhet och cirkulär ekonomi och tar till toppolitiker och influerare.

More Alliance tar höjd för fördubbling – hyr in sig hos NCC

More Alliance tar höjd för fördubbling – hyr in sig hos NCC

Byråkoncernen More Alliance har för avsikt att fördubbla sig och förbereder sig genom att skaffa ett kontor som ska klara expansionen.

TV4/Oscarsson dominerade #almedalen  – SD/KD-kuppen lyfte inte

TV4/Oscarsson dominerade #almedalen  – SD/KD-kuppen lyfte inte

UPPDATERAD. Bland organisationerna var det TV4 och dess analytiker Marcus Oscarsson som dominerade Facebook vad gäller engagemang. Hanif Bali fortsätte att dominera Twitter.  Moderaterna lyckades få flest omnämnanden bland partierna på Twitter-Facebook-Instagram. Det visar en sammanställning över de sociala medierna under Almedalsveckan från Bumblewing.

Fogel & Partners över 30 miljoner – miljonregn över ägarna

Fogel & Partners över 30 miljoner – miljonregn över ägarna

Pr-byrån Fogel & Partners spränger med råge 30-miljoners kronor-vallen under räkenskapsåret 2018. Ägarna firar med.

”Ebba Busch Thor överlägset mest avslappnad”

”Ebba Busch Thor överlägset mest avslappnad”

TALANALYS. Ebba Busch Thor är den allra mest pålästa och bekväma partiledaren i Almedalens talarstol, men raljerandet blir barnsligt, anser Camilla Eriksson, Retorikiska.

SD inspireras av USA – vill stoppa stöd till länder som kriminaliserar homosexualitet

SD inspireras av USA – vill stoppa stöd till länder som kriminaliserar homosexualitet

Med USA som förebild föreslår Sverigedemokraterna att bidrag till länder som kriminaliserar homosexualitet. Partiet vill också inrätta ett särskilt sändebud som jobbar med frågan.

”Stefan Löfven är likeable  – Petter Stordalen ikonisk”

”Stefan Löfven är likeable  – Petter Stordalen ikonisk”

I avsnitt tre (eller är det fyra?) av Almedalen Inifrån träffar Elin Nilsson Petter Stordalen som berättar om mingel, förlag och nya Gotlandsplaner, hon avslöjar Mjölbypartiets akademikerhemlighet och blir starstruck TV4s tält i regnet.

”Magdalena Andersson (s) saknar genuiniteten”

”Magdalena Andersson (s) saknar genuiniteten”

TALANALYS. Finansminister Magdalena Andersson (s) har visserligen lyft sig sedan hon sista talade i Almedalen, men Camilla Eriksson på Retorikiska är inte nöjd och saknar bland annat genuinitet.  

KD vill styra upp regionernas ”vårdransonering” och köra över SKLs vårdportal

KD vill styra upp regionernas ”vårdransonering” och köra över SKLs vårdportal

Kristdemokraternas släpper i Almedalen förslag som är led i ett ökat statligt ansvar för vården

Region Västerbotten: SJ-chefen har Almedalens bästa Stockholmsperspektiv

Region Västerbotten: SJ-chefen har Almedalens bästa Stockholmsperspektiv

I år fick SJs vd Crister Fritzson utmärkelsen Almedalens bästa Stockholmsperspektiv

”Annie Lööfs mål att bli statsminister rättfärdigar det breda anslaget”

”Annie Lööfs mål att bli statsminister rättfärdigar det breda anslaget”

Den matematiska analysen av Annie Lööfs tal visade att hon använde ordet ”oro” frekvent, men till ingen nytta. Annars var det ett statsminister-tal vi hörde och det förlåter en del, analyserar Retorikiskas Camilla Eriksson

”Ta hand om din baksmälla, Almedalen”

”Ta hand om din baksmälla, Almedalen”

Niclas Karnhill, pr- och presschef för IP-Only tycker att det råder baksmälla efter tidigare års Almedalsfest med gränslösa budgetar.   

Socialdemokraterna lanserar ”Välfärdskommissionen”

Socialdemokraterna lanserar ”Välfärdskommissionen”

Almedalsveckans andra kommission är lanserad. I onsdags släppte Liberalerna ”Elektrifieringskommissionen”. Nu sjösätter Socialdemokraterna ”Välfärdskommissionen”.

HowToTalk – Gröna Städer
HowToTalk - Gröna Städer

HowToTalk – Gröna Städer

SPONSRAT. HowToTalk är Talkshowen där vi diskuterar ämnen kring framgång. Tillsammans med tre framgångsrika gäster varje vecka bemöter vi alla olika typer av frågor. Navid Fard pratar tillsammans med Johan Röstin, VD för Forsea om branschorganisationen Gröna Städer och hur dem arbetar tillsammans, för att uppnå en mer hållbar framtid.

Almedalsgarderoben vinner Hållbarast i Almedalen

Almedalsgarderoben vinner Hållbarast i Almedalen

Svensk Handels och Swedish Fashion Councils initiativ Almedalsgarderoben vinner Hållbarast i Almedalen 2019, ett pris som delas ut Klimatbyrån och Juno

Ingen enskild vinnare i Årets digitala kommunikatör

Ingen enskild vinnare i Årets digitala kommunikatör

Juryn i pr-byrån Springime-Intellectas utmärkelse Årets digitala kommunikatör i Almedalen hittade ingen enskild vinnar

Eftersnack 4 juli – Annie Lööf
Eftersnack från Almedalen - 4/7/2019 - DAGENS OPINION

Eftersnack 4 juli – Annie Lööf

Eftersnack och analys av Annie Lööfs partiledartal med Viktor Barth-Kron, Kvartal och Sofia Jarl, ordförande i Centerkvinnorna. Programledare: Rolf van den Brink

”Margaux och Love snurrar runt Maud (c) så man blir rörd”

”Margaux och Love snurrar runt Maud (c) så man blir rörd”

ALMEDALEN INIFRÅN: Influencer-talespersonen, fråga David Eberhard om galenskapen, Petter Stordalens mingel och pr straight out of Hollywood. Dags för del tre av Elin Nilssons Almedalen Inifrån. Skyll er själva.  

Icas marknadsdirektör slutar

Icas marknadsdirektör slutar

Efter ett år tappar Ica Sverige sin marknadsdirektör.

”Nyamko Sabunis tal – ett hastverk”

”Nyamko Sabunis tal – ett hastverk”

TALANALYS. Den färska liberala partiledaren Nyamko Sabunis verkar vara ett hastverk eller också saknades kompetensen, analyserar Camilla Eriksson, Retorikiska.  

Ingen var innovativast i Almedalen 2019

Ingen var innovativast i Almedalen 2019

INNOVATIVAST I ALMEDALEN. Juryn för utmärkelsen Innovativast i Almedalen har beslutat att inte delat ut något pris för 2019. Här är motiveringen.

Centerpartiet vill sluta ”den orättvisa skatteklyftan” för 2,9 miljarder kronor

Centerpartiet vill sluta ”den orättvisa skatteklyftan” för 2,9 miljarder kronor

Centerpartiets partiledare Annie Lööf presenterar ett nytt sätt att visa hur Sverige klyvs och det nya begreppen ”skatteklyftan” och den ”demografiska klyftan”

Tieto ökar sin närvaro i Almedalen

Tieto ökar sin närvaro i Almedalen

Hållbar digitalisering på tapeten när it-jätten Tieto intog Almedalen.

HowToTalk – eldrivna passagerarfartyg
HowToTalk Almedalen - Forsea

HowToTalk – eldrivna passagerarfartyg

SPONSRAT. HowToTalk är Talkshowen där vi diskuterar ämnen kring framgång. Tillsammans med tre framgångsrika gäster varje vecka bemöter vi alla olika typer av frågor. Direkt från Almedalen. Navid Fard möter Forseas VD Johan Röstin för att diskutera eldrivna passagerarfartyg och hållbarhet.

Här är EUs nya toppledare

Här är EUs nya toppledare

Tysklands försvarsminister, Ursula von der Leyen, nomineras till ordförandeposten för EU-kommissionen och Charles Michel, Belgiens premiärminister, nomineras till Europeiska rådets ordförande. Här är kandidaterna som under toppmötet nominerades till EUs toppjobb

Almedalen Idag  – 4 juli
Almedalen Idag och Almedalsspanarna 4/7/2019 - DAGENS OPINION

Almedalen Idag  – 4 juli

I dagens sändning av Almedalen Idag gästar Företagarnas vd Günther Mårdner. Jonas Tulldahl från Bumbleving ger oss listorna över de mest engagerande aktörerna och personerna i sociala medier. Hanna Westrin från The Labyrinth trendspanar. Programledare är Dagens Opinions ansvariga utgivare Rolf van den Brink

Helsingborgs stad vinner det Hållbara framtidspriset

Helsingborgs stad vinner det Hållbara framtidspriset

Helsingborgs stad med det kommunala bolaget NSVA vinner det Hållbara framtidspriset, som delas ut under Almedalsveckan av organisationen Gröna Städer, konsultbolaget ÅF och Dagens Opinion.

WEBB-TV: HowToTalk diskuterar e-handeln
HowToTalk Almedalen - Snusbolaget.se

WEBB-TV: HowToTalk diskuterar e-handeln

SPONSRAT. HowToTalk är Talkshowen där vi diskuterar ämnen kring framgång. Tillsammans med tre framgångsrika gäster varje vecka bemöter vi alla olika typer av frågor. I detta avsnittet sänder HowToTalk direkt från Almedalen där Navid Fard pratar om vilka möjligheter och utmaningar som E-handeln för med sig

Eftersnack 3 juli  – Nyamko Sabuni (l)
Eftersnack 3/7/2019 - DAGENS OPINION

Eftersnack 3 juli  – Nyamko Sabuni (l)

Joar Forssell avgående ordförande för LUF och Gunvor Engström, ordförande för Styrelseakademien i Stockholm diskuterar Nyamko Sabunis tal med Dagens Opinions ansvariga utgivare Rolf van den Brink

”Jonas Sjöstedt, du kan bättre”

”Jonas Sjöstedt, du kan bättre”

TALANALYS. Retorikexperten Camilla Eriksson tar från och med nu till verktyget Discourse Diversity i analyserna av partiledarnas tal. Verktyget är utvecklat av Mattias Östmar, som tillsammans med Camilla Eriksson driver byrån Stockholm Operation. Först ut att bli maskinanalyserade är Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.

Ännu tomt i SDs ”fängelse”

Ännu tomt i SDs ”fängelse”

Sverigedemokraterna har ännu inte anlänt till Almedalen.

Fores: Nyamko Sabuni har trovärdighet från ÅF

Fores: Nyamko Sabuni har trovärdighet från ÅF

Tankesmedjan Fores är positivt inställd till Liberalernas utspel om att tillsätta en ”elektrifieringskommission”.

WEBB-TV: HowToTalk möter KIA
HowToTalk Almedalen - KIA Motors

WEBB-TV: HowToTalk möter KIA

SPONSRAT. I detta avsnitt av HowToTalk diskuterar programledaren Navid Fard visionen om självkörande bilar och vilka utmaningar som bilindustrin står inför tillsammans med Peter Himmer VD för KIA Motors Sweden.

Invest in Norrbotten ska locka tunga internationella aktörer med teknikmässa

Invest in Norrbotten ska locka tunga internationella aktörer med teknikmässa

Demo North 2020 ska visa hur företag kan påskynda teknikskiften för minskade CO2-utslä

Nyamko Sabuni (l) tar klimatposition – vill elektrifiera godstrafiken

Nyamko Sabuni (l) tar klimatposition – vill elektrifiera godstrafiken

Liberalerna överraskar i Almedalen genom att ta en tydlig klimatposition

Norrlandsregionerna slår ihop sina EU-kontor

Norrlandsregionerna slår ihop sina EU-kontor

Arbetet att utöka North Sweden European Office till att även omfatta Mid Sweden European Office pågår.

WEBB-TV: Almedalen Idag 3 juli
Almedalen Idag och Almedalsspanarna 3/7/2019 - DAGENS OPINION

WEBB-TV: Almedalen Idag 3 juli

I dagens sändning av Almedalen Idag, gästar Moderaternas kommunikationschef Martin Borgs.  Jonas Tulldahl på Bumblewing går igenom det senaste dygnets engagemang i sociala medier. Hanna Westrin från The Labyrinth bjuder på trendspaningar. Almedalsspanarna med Niclas Karnhill, IP-Only, Josefine Uppling, Swedbank och Johanna Snickars, Ericsson tittar på branscherna it/tech och bygg och diskuterar vilka branscher som är på gång i och på väg ut från Almedalen. Programledare är Rolf van den Brink, ansvarig utgivare för Dagens Opinion.  

Nyamko Sabuni (l) utser pressisar

Nyamko Sabuni (l) utser pressisar

Metoo-grundaren blir Nyamko Sabunis pressekreterare.

Kritiserad försvarsminister kan ta över efter Jean-Claude Juncker

Kritiserad försvarsminister kan ta över efter Jean-Claude Juncker

Tysklands försvarsminister kan ta över som EU-ordförande efter Jean-Claude Juncker. Det är kristdemokraten Ursula von der Leyen som föreslås till ny EU-ordförande.

EFTERSNACK 2 JULI  
Eftersnack 2/7/2019 - DAGENS OPINION

EFTERSNACK 2 JULI  

Flammans tf chefredaktör Tor Gasslander och Volvo Cars pa-chef Mattias Johansson samtalar med Dagens Opinions ansvariga utgivare Rolf van den Brink om Vänsterpartiets partiledares Jonas Sjöstedts tal under Almedalsveckan

Jimmie Åkesson (sd) och Ebba Busch Thor (kd) har en lunch ihop

Jimmie Åkesson (sd) och Ebba Busch Thor (kd) har en lunch ihop

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson släpptes till slut in i ”stugvärmen”.

”När Johan Petré drar Margaux Dietz till Gutekällaren”

”När Johan Petré drar Margaux Dietz till Gutekällaren”

ALMEDALEN INIFRÅN: Per Bolunds talarpremiär, namedroppa sig till brottsmisstanke, invigningsfesterna, rökförbudet och Little Jinder. Dagens Opinions Elin Nilsson har på tre dagar fått fram två avsnitt i serien Almedalen Inifrån.

”Ulf Kristerssons tal går inte ihop”

”Ulf Kristerssons tal går inte ihop”

TALANALYS. Ulf Kristersson är visserligen en proffsig talare som använder klassiskt berättande, men han story om ”Moderata Samlingspartiet” går inte ihop, skriver Retorikiskas Camilla Eriksson

Moderaterna vill spara 10 miljarder på statsförvaltningen

Moderaterna vill spara 10 miljarder på statsförvaltningen

Myndigheterna ska bli effektivare och flera kan slås ihop, om Moderaterna får chansen att förverkliga sin politik

V vill lägga 6 miljarder på kollektivtrafik

V vill lägga 6 miljarder på kollektivtrafik

Vänsterpartiet vill lägga ytterligare två miljarder kronor per år på kollektivtrafik för budgeten 2020-

Canal Digital kontrollerar fotbollsrättigheterna i Almedalen

Canal Digital kontrollerar fotbollsrättigheterna i Almedalen

Var femte utställare av Fotbolls-VM under Almedalsveckan 2018 åkte fast i kontroll. Så här ser läget ut kring sändningsrättigheterna av morgondagens semifinal i fotbolls-VM i Almedalen

Tusentals resenärer nyttjar Viking Lines Almedalskryssning

Tusentals resenärer nyttjar Viking Lines Almedalskryssning

Cirka 5 000 passagerare nyttjar Viking Lines Almedalskryssning under politikerveckan.

Hon axlar ansvaret för fyra familjetidningar

Hon axlar ansvaret för fyra familjetidningar

Susanne Lindén, chefredaktör för Allers Trädgård, har utsetts till ny chefredaktör för Aller medias fyra familjetidningar när Pia Ljungqvist, chefredaktör för Hemmets Veckotidning och Året Runt, går i pension. Susanne Lindén tar då över som chefredaktör för Allers, Allas, Hemmets Veckotidning och Året Runt. Hon tar även över som ansvarig utgivare för Allas.s

Tio procent av svenska folket kan tänka sig AI-politiker

Tio procent av svenska folket kan tänka sig AI-politiker

Tio procent av det svenska folket ser positivt på AI-baserade (artificiell intelligens) politiker, visar en Sifo-undersökning beställd av Sigma IT.

PR-kollektivet gör digital Almedalsskola för förstagångsbesökare

PR-kollektivet gör digital Almedalsskola för förstagångsbesökare

PR-konsulterna Karin Bäcklund och Fredrik Pallin delar med sig av sina bästa Almedalstips i microlearning-a

WEBB-TV: ALMEDALEN I DAG 2 JUNI 2019
Almedalen Idag och Almedalsspanarna 2/7/2019 - DAGENS OPINION

WEBB-TV: ALMEDALEN I DAG 2 JUNI 2019

I dagens sändning av Almedalen i dag deltar Daniel Redgert som driver byrån Redgert Comms. Jonas Tulldahl från Bumblewing lämnar en rapport om engagemanget i sociala medier. Hanna Westrin från The Labyrinth bjuder på en trendspaning. Almedalsspanarna diskuterar finans/försäkring och välfärdsföretag samt Järva vs Almedalen

NMR får talartillstånd – bombatrapp hittad

NMR får talartillstånd – bombatrapp hittad

Nazistiska NMR på plats under Almedalsveckan igen.   

Här är juryn till Innovativast i Almedalen – dags att nominera

Här är juryn till Innovativast i Almedalen – dags att nominera

INNOVATIVAST I ALMEDALEN 2019. För femte året utser Dagens Opinion mer hjälp av en proffsig jury Innovativast i Almedalen. Här är juryn och mejl-adressen där det går att nominera.

WEBB-TV: Eftersnack – Ulf Kristersson (m)
Eftersnack från Almedalen - 1/7/2019 - DAGENS OPINION

WEBB-TV: Eftersnack – Ulf Kristersson (m)

Johan Forsell, rättspolitisk talesperson för Moderaterna och Annette Rosengren, Sverigechef för Philip Morris och Dagens Opinions ansvariga utgivare Rolf van den Brink diskuterar moderatledaren Ulf Kristerssons tal i Almedalen 2019. 

Moderaterna testar mentometerapp till kvällens tal

Moderaterna testar mentometerapp till kvällens tal

Moderaternas kommunikationschef Martin Borgs efterlyser försökskaniner till kvällens tal i Almedalen av partiledaren Ulf Kristersson.

Talanalys: ”Per Bolund för en svårföljd inre monolog”

Talanalys: ”Per Bolund för en svårföljd inre monolog”

Camilla Eriksson, expert i retorik på Retorikiska, är inte helt imponerad av språkröret Per Bolunds debut som Almedalstalare. Bland annat gillande hon inte stilfigurer och tvära kast i talet

Här är bästa Almedals-tipsen för alla marknads- och komchefer

Här är bästa Almedals-tipsen för alla marknads- och komchefer

Pr-byrån Spotlight och Dagens Opinion bjuder kommunikations- marknadschefer på en handplockad lista med de bästa evenemangen för Almedalsveckan.

Linkedin-Influencer tar sin talkshow till Almedalen

Linkedin-Influencer tar sin talkshow till Almedalen

Navid Fard, influencer inom säljutbildning och säljcoaching Almedalsdebuterar sin digitala talkshow HowToTalk

TRRs rådgivare på plats i Visby för att tipsa om framtidens jobb

TRRs rådgivare på plats i Visby för att tipsa om framtidens jobb

Trygghetsrådet TRR testar nytt koncept under Almedalsveckan med egna ambassadörer på plats i Visby som tipsar och svarar på frågor om framtidens arbetsliv

WEBB-TV: Almedalen Idag
Almedalen Idag och Almedalsspanarna 1/7/2019 - DAGENS OPINION

WEBB-TV: Almedalen Idag

I dagens sändning av Almedalen Idag presenterar vi Almedalstoppen över engagemang i sociala medier, vi trendspanar och har DNBs Sverigechef Elisabeth Beskow på plats. Därefter följer Almedalsspanarna med Niclas Karnhill, IP-Only, Josefine Uppling och Tobias Rydergren, Coop på plats. Sändningen börjar

Daniel Redgert – till Almedalen och New York

Daniel Redgert – till Almedalen och New York

Daniel Redgert , grundare av byrån Redgert Comms, åker till Almedalen för att få fler att intressera sig för influencer marketing. Även politiker kan tjäna på att anlita influerare, anser Daniel Redgert, som också håller på att starta byrå i New York.

Kina går in tungt i Almedalen

Kina går in tungt i Almedalen

En tung delegation av kinesiska företag och topparna från ambassaden och handelskammaren kommer i år att försöka etablera China Day den 3 juli. Syftet är att komma till rätta med den negativa bild som håller på att sätta sig om Kina och kinesiska företag

Direktsänt eftersnack, spaningar och analys – Dagens Opinion i Almedalen

Direktsänt eftersnack, spaningar och analys – Dagens Opinion i Almedalen

I år sänder Dagens Opinion live-tv tre gånger per dag, med två morgonsändningar i samarbete med The Labyrinth. Sändningarna sker från Skandias tidigare trädgård nära talarscenen, Tage Cervins gata 5. Sändningarna går att följa via Dagensopinion.se. Här är körschemat. måndag 8.15-8.30 Almedalen idag Rolf van den Brink, Dagens Opinion, Hanna Westrin, The Labyrinth och Jonas

MP vill fasa ut fossila drivmedel till 2030

MP vill fasa ut fossila drivmedel till 2030

Det är Miljöpartiets dag i Almedalen och fokuset ligger som väntat på nyvalda språkröret Per Bolund. På en pressträff i Miljöpartiets tält i Almedalsparken talar han om för journalisterna att partiet vill fasa ut de fossila bränslena helt till 2030.

”Nyamko Sabuni – håller högre klass”

”Nyamko Sabuni – håller högre klass”

Nyamko Sabuni (l) har en helt egen profil bland partiledarna och ska inte buntas ihop med Annie Lööf (c) och Ebba Busch Thor (kd). Det handlar om klass och bakgrund. Det skriver Dagens Opinions Rolf van den Brink.

ALMEDALEN INIFRÅN: ”Riggdalen, Illuminati-skrytet och miljardären”

ALMEDALEN INIFRÅN: ”Riggdalen, Illuminati-skrytet och miljardären”

Dagens Opinions Elin Nilsson är redan inne och röjer i Almedalen. Watch out. Här är årets första inlägg i serien Almedalen Inifrån

Almedalen – den nya kartan

Almedalen – den nya kartan

Flera stora aktörer har lämnat Almedalen eller bytt plats. Här är de viktigaste förändringarna.

Veckans Brief 21: Allt om Almedalen 2019  

Veckans Brief 21: Allt om Almedalen 2019  

VECKANS BRIEF. Utgåva 21 är Dagens Opinions stora utgåva inför Almedalsveckan med bland annat 15 regioner som sina varumärken och resor till Almedalen, Kinas offensiv i Almedalen med bland annat Huawei på plats, Volvos omorganisation på marknadsavdelningen, Trygg-Hansas nya kommunikation, och Circle Ks nya position, 100 namn du ska hälsa på i Almedalen, Almedalsenkäten, Stora Ensos digitaliserade marknadsföring och massor med fler artiklar.  

Nyamko Sabuni (l) utser gruppledare och partisekreterare

Nyamko Sabuni (l) utser gruppledare och partisekreterare

Nyamko Sabuni rivstartar som partiledare för Liberalerna genom att utse sin egen gruppledare och partisekreterare.

LOs ordförande hoppar Almedalen

LOs ordförande hoppar Almedalen

Först var det partiledare Stefan Löfven. Sedan Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin. Nu drabbas av ytterligare ett tungt avhopp från Almedalsveckan

Här turnerar Stefan Löfven(s) under Almedalsveckan

Här turnerar Stefan Löfven(s) under Almedalsveckan

Socialdemokraterna har släppt partiledaren och statsministern Stefan Löfvens turnéplan under Almedalsveckan.

230 berörs när Volvo stuvar om marknadsföringen

230 berörs när Volvo stuvar om marknadsföringen

Volvo Cars stuvar om sin globala kommunikations- och marknadsavdelning. Alla får inte behålla jobbet

Svenskt Näringsliv utser vice vd

Svenskt Näringsliv utser vice vd

Svenskt Näringsliv har utsett en ny vice vd efter Peter Jeppsson, som vd Jan-Olof Jacke petade i mars 2019.

Springtime-Intellecta kniper storaffär med Regeringskansliet

Springtime-Intellecta kniper storaffär med Regeringskansliet

Regeringskansliets stora upphandling landar i ett byte att huvudbyrå.

Gullers ökar med två i Malmö

Gullers ökar med två i Malmö

Kommunikationsbyrån Gullers har på fyra år byggt upp sitt kontor i Malmö till 20 medarbetare och nu kommer två till.

Unionen hittar stridbar chefredaktör

Unionen hittar stridbar chefredaktör

Fackförbundet Unionen har hittat en ny chefredaktör för sina tidningar Kollega och Chef & Karriär. Den nya chefredaktören slutade efter en strid med  Lärarförbundets ledning.

C-ledamot: Stockholms Handelskammare vill skapa osäkerhet kring höghastighetsbanorna

C-ledamot: Stockholms Handelskammare vill skapa osäkerhet kring höghastighetsbanorna

Stockholms Handelskammare berättade i går att den vill se ett stopp på regeringens planer att bygga höghastighetsbanor för tågtrafiken à 230 miljarder.  Men regeringen slår tillbaka.

Nordens konkurrensverk vill stoppa Frankrikes och Tysklands förslag om minskad konkurrensprövning

Nordens konkurrensverk vill stoppa Frankrikes och Tysklands förslag om minskad konkurrensprövning

De fem nordiska konkurrensmyndigheterna går i en gemensam debattartikel ut för att skapa opinion mot Frankrikes och Tysklands förslag om att lätta EUs prövning av företagskoncentrationer, något som är tänkt att led fram till framväxten av bolag, European Champions, som kan konkurrera med kinesiska och amerikanska bolag som Google och Alibaba.

Stockholms Handelskammare nobbar höghastighetsbanan

Stockholms Handelskammare nobbar höghastighetsbanan

Den tunga instansen Stockholms Handelskammare har anlitat konsultbolaget WSP för en rapport om nytta av regeringens planer på höghastighetsbana för tåg mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Och kommer fram till samma slutsats som Moderaterna.

Priority drar i gång i USA

Priority drar i gång i USA

Affärsutvecklings- och varumärkesbyrån Priority sätter upp ett kontor på Manhattan.

L-veteranen: ”Jag beställde opinionsundersökningen om Nyamko Sabuni”

L-veteranen: ”Jag beställde opinionsundersökningen om Nyamko Sabuni”

En undersökning från Inizio, som visade ett starkt stöd för Nyamko Sabuni och kan ha varit avgörande för hennes seger mot Erik Ullenhag, har diskuterats på sociala medier, då den är privat finansierad. Nu träder en av köparna fram.

Unionen kör sin Almedalsvecka digitalt – från Stockholm

Unionen kör sin Almedalsvecka digitalt – från Stockholm

Det var en gång (senast 2018) när Sveriges största fackförbund hade stormingel insvept i gröna vepor i Almedalen. No more. I år tänker Unionen rodda ihop sin närvaro digitalt och i huvudsak från hemmaplan

Fyra gör upp om Det Hållbara framtidspriset

Fyra gör upp om Det Hållbara framtidspriset

För andra året delas Det Hållbara framtidspriset under Almedalsveckan. är är de fyra nominerade finalisterna av tio nominerade projekt.

Veteraner lämnar Liberalerna när Erik Ullenhag kastar in handduken

Veteraner lämnar Liberalerna när Erik Ullenhag kastar in handduken

Nu kommer det första avhoppet sedan det står klart att Erik Ullenhag, har valt att kasta in handduken i kampen om att utses till partiledare.

Erik Ullenhag kliver av

Erik Ullenhag kliver av

I en debattartikel i Aftonbladet berättar Erik Ullenhag att han kastar in handduken. Därmed är Nyamko Sabuni Liberalernas nya partiledare.

Affärsvärldens chefredaktör avgår

Affärsvärldens chefredaktör avgår

Efter tolv år lämnar Erik Wahlin tidningen Affärsvärlden