Näringslivets och statens exportfrämjande organisation Business Sweden har valt en tidigare S-strateg och public affairs-konsult som ny vd efter en rekryteringsprocess med närmare 100 kandidater.

Det är Jan Larsson som får jobbet. Han är i dag kommunikationsdirektör på Handelsbanken, men har en tung bakgrund som strateg för den förra statsministern (s) Göran Persson, kommunikationschef för Nordea, valledare för Socialdemokraterna 2014 och public affairs-konsult på byrån Brunswick samt vd för utbildningskoncernen Yrkesakademin. Han sitter även i styrelsen för Universitets- och högskolerådet.

”Med Jan Larsson får Business Sweden en vd med en närmast unik kombination av operativ erfarenhet från både näringsliv och statsförvaltning. Jan har en stor förståelse för näringslivets behov och utmaningar och en djup insikt i både politiska och demokratiska möjligheter och realiteter. Med de insikterna ser jag fram mot att arbeta med honom som operativt ansvarig för uppdraget att fortsätta utveckla och stärka Business Sweden som världens bästa handelsfrämjarorganisation”, kommenterar Business Swedens ordförande Ulrica Messing, tidigare S-minister och i dag konsult på Prime.


Aftonbladet intervjuar valledare Jan Larsson (s).