–  Nu är det svart på vitt att det finns en trollfabrik. Det är allvarligt. Trollfabrikens finansieras av skattebetalare i kommuner och regioner med syfte att ta fram arméer som under pseudonymer hotar och splittrar, säger Tobias Baudin.

Han utvecklar:

–  Ytterst man påverka kommande val och därmed ändra spelplanen för demokratin i vårt land.

Han tycker att uppgifterna om trollfabrik hos SD är en fråga för statsminister Ulf Kristersson.

– Ulf Kristersson har ju nu släppt in sverigedemokratiska tjänstemän i Regeringskansliet. Har de eller har haft kopplingar till trollfabriken? Är det till och med så att någon kan ha burit ut information till trollfabriken. Då är det ju riktigt allvarligt. Det kan ju inte vi veta. Den enda som kan ge svar på det är Ulf Kristersson, och det förutsätter vi att han gör, om han tycker att det är allvarligt. Och det förutsätter vi också att han gör.

Vilken roll är SD-ledaren Jimmie Åkessons?
– Han skröt i partiledardebatten att han har varit partiledare i 20 år. Så det vore märkligtom inte han känner till det här. Men det är Ulf Kristersson som är statsminister i vårt land och han har valt att släppa in SDs tjänstemän i Regeringskansliet.

Hur påverkar detta er?
– Det är klart att vi som politiska företrädare ser vad som händer. Vi har många varit förvånade över hur det bara smäller till med hela ens kommentarfält fyllt med kräkande gubbar med emojis och hot och hat. Det påverkar hela det politiska klimatet.

Hur har ni det själva med trollfabriker?
– Det är klart att det kan finnas någon enskild person som har agerat på ett sätt som inte är förenligt med hur vi tycker man ska agera på sociala medier. Då får man ta det med den personen. Det här handlar om skattefinansierade trollfabriker som SD har byggt upp och konsekvent har jobbat med för att hota, hata och splittra och påverka val. Det är väldigt uppstyrt och genomtänkt hur man gör.