Det är Anna Ljungdell, tidigare kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn kommun, som blir en del av byrån.  Hon jobbar idag med i egen byrå, Aperire, vilket hon kommer att fortsätta med.  År 2010 – 2016 var hon kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn, innan dess har hon jobbat som sakkunnig åt dåvarande folkhälsominister Morgan Johansson (s) på Regeringskansliet. År 2017-2020 jobbade hon som seniorkonsult på pa-byrån The Labyrinth.

Anna Ljungdell är dessutom ordförande för Däckspecialisternas förbund och jobbar med Svensk-Estniska samarbetsfonden.

–  Efter att ha arbetat själv i några år har jag börjat sakna att ha kollegor och att kunna ta på mig större uppdrag. Men jag var inte så pigg på någon av de traditionella byråerna. The Swedish Thing står för något nytt. Jag gillar att där finns rådgivare med egna erfarenheter från att leda kommuner och stora organisationer, samtidigt som det finns en unik kunskap kring digital påverkan och opinionsbildning, säger Anna Ljungdell.

Hon berättar att hon tar med sig flera saker till The Swedish Thing:

–  Från mina år som förtroendevald tar jag med mig en gedigen ledaregenskap. Därifrån har jag vad som krävs för att driva förändring inom offentlig sektor och vad som krävs för att nå framgång i sin opinionsbildning. Samtidigt har jag en nördig sida, där jag gillar att grotta ner mig i statistik och siffror, jag gillar att skriva och göra analyser.